Bryt vardagstristessen och bli smartare på köpet

Nu är hösten här, kvällarna blir mörkare och tempot på jobbet skruvas upp allt mer. Det är lätt hänt att vardagen känns alltmer som ett ekorrhjul. Men, det går att ta klivet utanför snurran och stimulera din hjärna positivt på samma gång. Spana in godbitarna ur Lifehacks.org digra lista över aktiviteter som bidrar till att du bryter vardagstristessen och blir smartare på köpet.

Så bryter du vardagstristessen

En tripp runt jorden eller cykeltur runt kvarteret är förvisso två olika storlekar på äventyr men det lilla kan ge nya intryck och motverka vardagstristessen. Bild: Pixabay

Så kan du bryta din vardagstristess

Besök nya platser

Det är lätt att fastna i dagdrömmar och sandstränder och paraplydrinkar när skymningen faller tidigare och tidigare. Men nya platser att besöka behöver inte finnas lika långt bort som en söderhavsö. Åk till en ny stadsdel, en grannby eller ta en väg till jobbet som du aldrig har åkt förut. Det kommer inte bara stilla din äventyrslusta utan också ge din vardag ett nytt skimmer.

Prata med intressanta människor

Inte ett människoöde eller liv är det andra likt. Alla har vi olika upplevelser och erfarenheter som färgar vår syn på livet. Prata med människor du kanske inte umgås med i vanliga fall, eller intervjua vänner och bekanta närmare – ställ frågor om hur de ser på olika diskussionsämnen. Inte nog med att du kommer få ta del utav nya perspektiv och lära känna andra bättre – du tränar även upp din förmåga att lyssna medan du gör det.

 

Kreativitet kan bryta vardagstristessen

Fotografering är ett fantastiskt verktyg till både fortbildning, kreativt utlopp och avslappning för den intresserade. Bild: Pixabay

Så blir du smartare samtidigt

Var mer kreativ i vardagen

Att kreativitet kan vara nyttigt och avslappnande för din hjärna är intet nytt. Rita, skriv, måla med fingerfärg eller gör något pyssel. Små kreativa projekt kan sätta färg på vilken långsam tisdag kväll som helst.

Lär dig spela ett instrument

Träna upp din koordination, ditt minne och din koncentrationsförmåga genom att lära dig spela ett instrument. Musik tvingar olika delar av dina hjärna att samarbeta och är tacksamt på så vis att det ofta blir roligare att utöva desto bättre du blir.

Prata

Att prata med andra, fråga hur de har vuxit upp eller hur de ser på existentiella eller samhälleliga frågor kan både vara utbildande, underhållande och ge nya perspektiv. Bild: Pixabay

 

Lär dig något nytt

Att lära sig något nytt är inte bara stimulerande för dina små grå utan kan också skänka färg åt en eventuellt grå tillvaro. Kunskap är inget någon kan ta ifrån dig så läs en kurs, eller bestäm dig för att läsa in dig på något område du inte kan någonting om sedan tidigare. Vem vet? Med lite tur kan dina nya kunskaper komma till nytta nästa gång ni spelar På Spåret.

Meditera

Meditation kan vara ett effektivt sätt att stilla sina tankar och ge sin hjärna en välförtjänt paus. Med tanke på att den ofta jobbar långa dagar (och ibland nätter) kan det vara en bra idé att meditera en stund varje dag. Övning ger färdighet och kommer hjälpa din hjärna att återhämta sig och göra dig mer fokuserad.

Har du något knep för att mota bort vardagstristessen om den kommer och hälsar på någon gång?

Föregående

Min BisFit uniform denna höst

Nästa

Alexandra Bylund: Tror på frihet och snabba beslut

2 Kommentarer

  1. Profilbild

    Träning!! 😉 Träning är bra. Börja med något nytt träningssätt. Börja med dans, gruppträning eller något du aldrig gjort. Skitbra. 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se