Hej och varmt välkommen till Best of Bossbloggen! Här samlas några av de bloggartiklar och inlägg som har haft lite extra betydelse eller fått stor spridning och uppskattning sedan bloggen lanserades.

Håll dig uppdaterad och följ Bossbloggen på Facebook, Twitter, Instagram och Bloglovin’!

Varför Bossbloggen?

2016 års obekväma sanningen om hur jämställt vårt arbetsliv är egentligen och varför en ledarskapsblogg som Bossbloggen behövs. Hur detta har förbättrats under 2017? En aning faktiskt. 2050 kommer vi ha lika lön för lika arbete om det fortsätter i samma utvecklingstakt och 2039 från 2040) kommer ledningsgrupperna vara jämställda. Hurra?

Best of Bossbloggen presenterar jämställdhetskalendern

Den manliga chefssjukan

Dess symptom är ledare som dundrar fram likt bulldozers på arbetsplatsen med målet att skapa resultat utan den minsta empati och lyhördhet. De som drabbas är oftast kvinnliga, nyblivna chefer eftersom de tror att de måste anamma manliga chefsattribut för att lyckas i sin nya roll som ledare. Som tur var finns ett botemedel.

Två öron, en mun

Om HSP och att vara stark en känslig på samma gång

Personlig utveckling är en av Bossbloggens hörnstenar och i detta inlägg beskriver jag vad det innebar för mig att få reda på att jag har en högkänslig personlighet, HSP.

As a child

Skillnaden mellan att vara överarbetad och utbränd

Att en fulltecknad kalender och överfulla att-göra-lista är trendigt råder väl knappast några tvivel om. Tyvärr tycks det även ha blivit trendigt att säga att man är utbränd när man i själva verket är tillfälligt är överarbetad. Vad får det för konsekvenser på arbetsplatser när någon säger sig vara utbränd och sedan tillfrisknar ett par veckor senare?

https://pixabay.com/sv/promenader-f%C3%B6tter-m%C3%A4nniskor-skor-690734/

Bild: Pixabay

Löneförhandling: så får du högre lön

Vill du ha högre lön eller bara bli bättre på att förhandla? Då är detta artikeln för dig. Här får en ultimat guidning om vad du ska tänka inför och medan du sitter i förhandlingen som kommer att påverka din lön!

Bild: Pixabay

Frågorna som du ska ställa på arbetsintervjun

En arbetsintervju är din chans att avgöra om det här jobbet och den här arbetsplatsen är rätt för dig. Här är den kompletta guiden med frågorna som du ska ställa!

Bild: Pixabay

#MötEnBoss

Här träffar vi inspirerande ledare som delar med sig av sina karriärresor, tankar om ledarskap och bästa tips för framtidens ledare!

3 Tips Vanja Wikström