Meyers-Briggs: Vilken personlighetstyp är du?

Hej! Hur är läget? Jag har lite ont i huvudet idag men annars är det fint. Skriver detta inlägg i pauserna för dagens styrelsemöte. Jag tänkte nämligen att vi skulle prata om personlighetstester idag. Ett ämne som är lite extra kul när en tillbringar dagen med en helt ny arbetsgrupp där alla håller på att lära känna varandra.

Dance

Kreativ, målmedveten och optimistisk är väl andra egenskaper jag skulle tillskriva mig själv.

Vilken personlighetstyp är du?

Jag har principiellt lite svårt för personlighetstester. Jag har inget emot dem men har upplevt att det ofta finns en övertro till dem. Vilket i sin tur kan leda till att man cementerar föreställningar eller fördomar om sig själv med dessa kategoriseringar om hur man är. Men samtidigt tycker jag också att de kan vara matnyttiga och underhållande och att de kan ge upphov till intressanta iakttagelser, insikter och diskussioner. Därför brukar jag göra något då och då för att se hur bra de stämmer (eller inte) och se om det kan finnas något litet russin som en kan plocka ur kakan. Ett sånt test som jag har gjort under den senare tiden, för ren underhållning – detta är alltså inget samarbete, är gratistestet 16personalities som härstammar från Meyer-Briggs.

Jag har gjort detta tre gånger vid tre skilda tillfällen med ett något varierat varje gång. Första gången blev jag ENFJ-T, andra gången ENFJ-A och tredje gången ENFJ-A. Och ja, den bokstavskombinationen säger kanske inte så mycket men här är ett utdrag av dess beskrivning!

Utifrån resten av beskrivningen så verkar jag vara en människomänniska: social med lätt för att lära känna folk. Men också idealistisk och ja, båda de sakerna känns rätt bekanta, hehe. Om det sedan är en personlighetstyp eller karaktärsdrag går väl att diskutera fram och tillbaka.

Har du gjort det här testet? Vilken personlighetstyp blev du då och tycker du att det stämde?

Liknande inlägg:

Föregående

Platta organisationer utan ledarskap

Nästa

Den snabbaste veckan?

10 Kommentarer

 1. Jag har fått INFJ tre gånger i rad (sista bokstaven känner jag dock inte igen?)
  En introvert version av dig då kanske. 🙂

 2. Jag är också ENFJ och har gjort testet ett antal gånger med samma resultat. Det kändes magiskt och som att någon varit inne i mitt huvud och kunde läsa alla mina tankar. Det finns mycket mer information, böcker och så med 16personalities och jag skulle verkligen vilja lära mig mer. =)

  • Clara Löfvenhamn

   Haha, visst är det roligt när såna tester verkligen känns som att de stämmer! Håller så med om att det är intressant, finns så mycket här i världen en skulle vilja läsa och lära sig mer om 😀

 3. Jag har samma profil som du! Gjort olika tester baserade på Myers Briggs teorier, fått samma varje gång!

  Har du gjort ett Disc-test någon gång?

  • Clara Löfvenhamn

   Vad roligt att höra! Du är ju en av mina stora ledarskapsförebilder Liselotte och jag känner verkligen igen dig i den profilen 😀 Kul att det har varit samma varje gång med. Jag har faktiskt aldrig testat att göra en hel DISC-analys men det står på bucket listan, hade varit jätteintressant! Däremot håller jag just nu på att läsa Omgiven av idioter som baseras på de färger som DISC delvis använder sig av: mycket underhållande 🙂

 4. Jag är INFJ och kände när jag läste den beskrivningen att det var första gången någon förstod mig fullt ut, och det har verkligen hjälpt mig att acceptera varför jag handlar som jag gör i olika situationer. Framför allt att min åsikt ofta baseras på det jag tror är bäst för gruppen/samhället/världen och att jag har jättesvårt för att delta i samtal/aktiviteter som inte är världsförbättrande eftersom det gör mig frustrerad och ger mig känslor av tomhet.

  • Clara Löfvenhamn

   Vad roligt! Det är när jag hör berättelser som din som mitt motstånd mot den ovetenskapliga aspekten i dessa personlighetstest mildras en aning. För även om de är ovetenskapliga så är det ju positivt att en kan få nya insikter om sig själv tack vare dem. Kan verkligen känna igen mig i viljan att göra gott och nytta – nästan så att det slår över ibland för att jag blir så himla fokuserad på att allt jag gör måste resultera i något. Kan du uppleva det med eller ser du sedan tidigare en nytta med att göra ingenting eller saker som bara är för nöjes skull?

 5. Spännande, första gången jag gjorde testet för några år sen blev jag ESFJ, nu gjorde vi testet på nytt i våras och då blev jag ESFP. Men samtidigt så sa utbildaren åt oss att det kan vara att du är precis mitt emellan två personlighetstyper också men att lite beroende på när du svarar på frågorna så visar det lite olika.

  • Clara Löfvenhamn

   Ja, det och vilket humör man är på och hur man mår måste också spela in tänker jag. Har jag en riktigt dålig dag blir jag knappast lika extrovert eller självsäker som jag kanske är i vanliga fall, etcetera. Men det kan ju också vara intressant att se hur det kan variera 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se