Vikten av en hobby

Tjenare gänget, hur är det med er? Jag mår finemang. Dagarna rullar på i en rasande fart och jag känner mig så glad och energifylld. Härlig känsla! Det känns som om jag är på väg att hitta en bättre och bättre balans mellan jobb och fritid och även om tempot är högt går det inte snabbare än vad jag kan hantera. Men jag märker hur viktigt det är att vara offline på kvällarna alltså. Hjärnan behöver verkligen den pausen. Frågan som jag ställts inför varje kväll den här veckan efter att middagen är inmundigad och undanstädad har alltså varit: vad gör jag nu?

Hästlycka

Min lilla ponny som avskyr att bli fotad. Är alltid eller två öron som åker bak när kameran kommer fram, hehe.

Vikten av en hobby

Jag har alltid haft många intressen där ridningen varit det största och mest tidskrävande. Att skriva, dansa, läsa, sjunga, fotografera, spela brädspel och måla är andra. Så nu när ridningen, tyvärr, ligger lite på is får jag sysselsätta mig på annat håll. Den här veckan har det till exempel lästs i mängder. Tyvärr har jag extremt svårt för att läsa böcker lite i taget och det slutar ofta med att jag inte kommer i säng i tid eftersom jag fastnar och läser hela boken i ett svep. Det är så underbart att få sjunka in en sagovärld och någon annans berättelse en stund.

Att jag sedan längtar som en tok efter att få komma upp på hästryggen igen är en annan femma. Men idag förstår jag verkligen vad min farmor menade när hon sa att det är bra att ha flera hobbies. Om jag bara hade haft hästarna och inte hade kunnat rida så hade jag nog gått under om jag inte hade haft något annat att sysselsätta mig med.

Har du en eller flera hobbies? Vilken är din bästa? 

Föregående

Effektivare nätverkande

Nästa

Franchise: en tryggare egenföretagare

2 Kommentarer

  1. Profilbild

    Känner så igen mig! Började sjunga i kör igen för ett par veckor sedan och det var ett så härligt avbrott. Om man är egen (och student som jag dessutom är nu) kan man ju jobba JÄMT annars. Att koppla ned och bara fokusera på en grej, som är helt skild från det man gör på jobbet är underbart. Inget annat att tänka på just då. Mer hobbies till folket! 🙂

    • Clara Löfvenhamn

      Vad roligt att sjunga i kör! Vill minnas att jag har läst någon studie som menade att det var en hobby som ger en jättefin hälsoeffekt. Det där med kontraster med ens hobbies ska nog inte underskattas heller, det behövs om man ska kunna hålla ångan uppe i karriären oavsett om man jobbar eller pluggar. 😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se