Ständig utveckling, alltid nya förändringar, alltid nya saker som händer. Talesättet “om vi inte utvecklas så avvecklas vi” får mig att vilja kräkas av prestationsångest. Ja, vi kan alltid lära oss något nytt. Ja, det finns en väldigt vacker tanke med det eviga lärandet och att ständigt växa som människa. Men nej, det är inte så enkelt att vi förmultnar och dör för att vi inte utvecklas varje vaken sekund. Ens varje dag, varje månad eller varje år. Vi behöver inte slå nya rekord varje dag. Ingen av oss. Det är rent utav okej att låta bli om du vill det.

I ett samhälle som säger att vi måste utvecklas hela tiden blir det extra viktigt att komma ihåg: vi behöver inte slå nya rekord varje dag.
Det är så enkelt att bara tänka på de grandiosa ögonblicken i vardagen. Vilja ha fler, känna att det händer något jämt. Men det är ju sällan i dem vi utvecklas. Den sker snarare i den lågmälda vardagen på väg mot höjdpunkten. Bild: Free-Photos från Pixabay

Vi behöver inte slå nya rekord varje dag

Det innebär också att det är fullständigt normalt att inte leverera maximalt varje dag på jobbet. Vissa dagar kommer det att kännas som om du inte gör något vettigt alls. Kanske gör du det inte ens. Det är helt okej. Även i stillheten kan utveckling ske även om den sker så långsamt att en knappt märker av det.

Ville bara säga det. Som en påminnelse till mig själv lika mycket som till dig som läser!

Tumme upp: Förebilder som visar gråskalor där inte allting glittrar glamouröst.

Tumme ner: När sociala medier, oavsett plattform, bara blir glossigt.