Undantaget som bekräftar regeln

God morgon! Eller ja, det är typ fortfarande natt när jag skriver dessa rader. Men jag hoppas innerligt inte att ni är uppe så i ottan att ni läser dem nu vid tjugo över fyra. Den enda anledningen till att jag fortfarande är vaken är att jag inte har gått och lagt mig än.

Som ni redan förhoppningsvis redan vet så tycker jag att det är rätt så viktigt att leva som man lär. Framförallt som ledare när man är en förebild med hur man agerar och beter sig (inte vad man säger). Samtidigt skulle jag nog säga att det gäller nio gånger av tio såtillvida den tionde gången är undantaget som bekräftar regeln eller är väldigt välmotiverad. Trots allt, ingen av oss är ju perfekt eller ofullkomlig.

Schools out

Ett annat undantag får väl ändå vara den här bilden? Tur att jag inte pluggar om nätterna eller när jag är sjuk i vanliga fall. Tröttare brud med skolbok på huvudet får man nog leta efter.

Undantaget som bekräftar regeln

Så den här natten tillskriver jag som ett undantag. I vissa lägen behövs det gasas på lite för att man ska gå i mål även om en inte pallar och det har jag gjort nu. Stod i valet och kvalet om jag skulle låta förkylningen sätta stopp för det sista momentet med hemtentan. Men när det inte verkade fungera optimalt för skolan så bestämde jag mig för att skriva klart den trots min trögtänkta hjärna. Var bara tacksam att det mesta ändå var gjort sedan innan, det gjorde saken aningens lättare i alla fall.

Sedan tog det en massa tid ändå och jag har ingen aning hur resultatet blev men fy sjutton vad skönt det känns att den är inlämnad nu i alla fall. Nu väntar flera dagars ledigt från plugget innan uppsatsen kickar igång. I morgon, idag, ska jag vara nästan helt prick ledig för att sova och vila. Sedan ska jag fundera över de saker jag har lärt mig av den här tentan. Det har varit så intensivt att granska sitt eget företagande nu under hösten men också vansinnigt givande. Nu har jag exempelvis mängder med idéer över hur jag vill vässa min egen omvärldsbevakning under året. Men också många fler teoretiska verktyg att kunna göra det med.

Vad säger du? Är jag helt ute och snurrar med att det ibland finns lägen som kräver att man biter ihop lite och kör på men att en ska akta sig för att göra det som regel? Hade varit intressant att höra. Oavsett så hoppas jag att ni får en superfin fredag – nu ringer min sambos väckarklocka så ska ta och joina honom till frukosten.

Ps.

Vilket för övrigt påminner mig om tiden när jag var tjugo, pluggade och bodde ihop med min tjejkompis som jobbade med att mjölka kor (och därmed gick upp i ottan). Då körde jag ofta pluggrace tills hon skulle gå upp och efter att ha ätit frukost ihop gick jag och lade mig tills hon kom hem igen. Det var ett roligt minne som jag hade glömt bort helt. Men ja, slut på parantesen och nattsvamlet. God natt! Eller ja, god morgon!

Föregående

Jeanett Paludans årkrönika: Att inte behöva leda är en framgång

Nästa

Nytt år, ny vardag! Eller?

4 Kommentarer

  1. Stella

    Klart man får göra undantag! Det positiva är att du vet just det och att du kan anpassa vilan efteråt. Heja dig och god natt!

  2. Undantag bekräftar regeln osv.
    Jag tror också att känslan du har nu, när du har lämnat in, och faktiskt tagit ansvar för din natt genom att vara ledig och återhämta dig, vinner över alternativet. Att ha hemtentan kvar.
    Heja dig, you did it!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se