Behöver du en föreläsare som både inspirerar och utbildar? Ska ni anordna ett event där ni behöver en föreläsare, moderator eller en social profil med mångårig kunskap inom ledarskap och karriär? Delar du min uppfattning om att ledarskap måste vara hållbart över tid och att ämnen som jämställdhet och mångfald inte borde vara utvecklingsfrågor utan självklarheter? Då har du hittat rätt.

Clara

Bossbloggen är ryggraden och startskottet för min verksamhet men jag är lika verksam i den analoga världen som den digitala när det gäller att prata om ledarskap, karriär och affärsliv. Foto: Mark Löfvenhamn

Föreläsningar och utbildningar

Jag kan skräddarsy en föreläsning och utbildning utefter era önskemål och behov men här är några populära ämnen:

Hur du kan bli din egen bästa chef

Det viktigaste ledaruppdraget en kan ha? Det är inte över fem eller femtusen personer. Det gäller dig. Oavsett om du har personalansvar eller inte så är vi alla chefer över oss själva och det är dags att vi börjar prata mer om det och hur du kan bli din egen bästa chef.

På dagens arbetsmarknad läggs allt mer ansvar över på oss individer oavsett om vi är anställda eller entreprenörer och egenföretagare, därför kommer ordet självledarskap att bli ännu mer centralt. Måste man kunna leda sig själv för att leda andra? Nej, men ditt arbetsliv kommer bli mycket lättare och mer lönsamt om du gör det.

Föreläsningen Bli din egen bästa chef ger dig verktygen att få lära känna dig själv som ledare, dina värdegrunder och du får praktiska verktyg för hur du kan bli din egen drömboss redan imorgon.

Clara är en naturbegåvning som på ett smart sätt fick oss i publiken att själva komma fram till hur vi skulle bli vår egen bästa chef. Hennes stora kunskap och stora engagemang gav oss alla en energikick i vårt vardag. Väldigt proffsigt framförande med bra återkoppling efteråt.

Helén Forssander,
arrangör av Företagarboost

Föreläsning

Även entreprenörer och egenföretagare behöver arbeta med sitt ledarskap. Här på eventet Företagarboost hos Handelsbanken. Foto: Alexandra J.B.

Framtidens ledarskap: en utbildning för blivande ledare

Vad kan ditt företag tjäna på att ge ambitiösa och drivna medarbetare en ledarskapsutbildning redan innan de har fått första jobbet? Kontakta mig så räknar vi på det! Men här är några av fördelarna:

1. Du säkrar ditt egna behov av framtida chefer som både har erfarenhet från din egna verksamhet och de verktyg som de kommer att behöva i sitt framtida chefsuppdrag. Att utbilda blivande chefer belönar sig eftersom de dels kommer att göra ett mer kvalitativt arbete från den dagen de utbildas och än mer den dagen de väl kliver in i chefsrollen.

2. Du stärker ditt varumärke som en modern arbetsgivare som investerar långsiktigt i din personal.

Här pratar vi om ledarskap i praktiken, vilka utmaningar och möjligheter du kan stå inför som ny ledare och hur du hanterar dem men också hur du arbetar hållbart som ledare.

Föreläsning

Eftersom jag vill göra skillnad på riktigt när jag föreläser använder jag mig mycket av workshopformatet där deltagarna i grupp eller individuellt får arbeta med frågorna som föreläsningen berör. Foto: Rita Bytyqi

Hur du blir en framgångsrik ledare

Vilka är de grundläggande nycklarna för ett riktigt bra ledarskap? Hur använder du dem för att skapa en organisation som inte bara mår bra utan också ökar sin lönsamhet på ett hållbart sätt? Och hur kan en enkel skattkarta lära oss allt som vi behöver veta för att bli verkligt framgångsrika som ledare?

Utifrån min ledarskapsmodell The MAP får ni inte bara lära er teorier och forskning kring hur man blir en bra ledare: du får också de praktiska verktygen som stärker dig, ditt ledarskap men också dina medarbetare och organisationen som du jobbar i.

Clara Löfvenhamn föreläser om ledarskapsutveckling

Här berättar jag om min resa med Bossbloggen för en publik hos Nyföretagarcentrum. Foto: Rita Bytyqi

Ledarskap för entreprenörer

Som entreprenör är det inte ovanligt att ledarskapet kommer på köpet allteftersom organisationen växer och växtvärk är en vanlig åkomma bland expanderande bolag. Ett sätt att lindra och förebygga det är att prioritera ledarskapsutveckling för era ledare och team. Ju tidigare i er uppstart ni gör det – desto snabbare och bättre bättre kommer ni att kunna prestera och leverera.

Samtliga utbildningar kan anpassas utifrån era behov och möjligheter men här är tre förslag på hur de kan läggas upp:

  • En timmes inspirationsföreläsning: från 20 000 SEK ex moms
  • En halvdags föreläsning inklusive workshops: från 25 000 SEK ex moms
  • En heldags föreläsning inklusive workshops och individuell rådgivning: från 30 000 SEK ex moms

Vill du har ett upplägg som är skräddarsytt efter era behov och er budget? Hör av dig till mig: antingen på clara@bossbloggen.se eller 0768 – 93 77 23.


Du prenumererar väl på Ledarskapsbrevet?

Ledarskapsbrevet är för dig som vill vässa ditt ledarskap och utvecklas som ledare och skickas ut en till två gånger i månaden. Vill du också få det? Skicka ett mejl märkt “Ledarskapsbrevet” till clara@bossbloggen.se eller registrera dig i menyn så ordnar jag så att du får det.