Är du också den som har hunnit komma tillbaka från semestern när andra är lediga? Känns det tungt att behöva vara inomhus och använda hjärnan fastän det är så varmt? Well, du är inte ensam och är kommer några tips när du jobbar i sommarvärmen så du kan njuta av den så mycket som möjligt även om inte dagarna tillbringas på stranden.

Om du inte har möjlighet att tillbringa kvällarna på stranden så kan du ju alltid försöka tänka på alla nackdelar med den i stället. Typ att du slipper grusig sand ö-v-e-r-a-l-l-t, vassa snäckskal, läskiga alger och så vidare. Inte? Okej, sorry. jag försökte i alla fall. Bild: Pixabay

Tips när du jobbar i sommarvärmen

Anpassa ditt tempo efter vad som behövs – inte vad du “borde”

Det är så lätt att fastna i att man borde en massa saker. Men när det är såhär varmt, kontoret tomt och skallen känns trögare än trögast: passa på att ta det lite lugnare då. Gör det som behövs men överansträng dig inte.

Klä dig efter väder (och dresscode)

Alright, många av oss har en dresscode att följa på jobbet men ett hett tips är att anpassa den allt du kan efter sommarvädret. Material som andas är en höjdare för både dig och dina kollegor.

Luncha ute

Att luncha ute eller i alla fall ta med dig maten utomhus kommer inte bara ge dig en dos med D-vitamin, du kommer också bli så pass svettig och trött att det blir skönt att komma in till det svala kontoret igen.

Drick det där vattnet

Oavsett om du har AC på jobbet eller inte är det viktigt att få i sig vätska när yttertemperaturen visar en massa plusgrader. Så kom i håg att tömma det där vattenglaset någon gång då och då!

Tips när du jobbar i sommarvärmen

Att lägga sig i skuggan på en gräsmatta eller på en bänk ska inte heller underskattas om en har möjlighet till det! Kom ihåg att ställa klockan bara om du skulle somna, är sådär kul om en vaknar två timmar efter rastens slut. Bild: Pixabay

Ha med “gofika” till jobbet

Alltså, hur mycket roligare blir inte trefikat om någon har ansträngt sig med att göra något extra gott? Sedan om det är fruktsallad, kvarg med färska bär eller söta bakelser spelar mindre roll. En “gofika” piggar alltid upp de segaste eftermiddagarna.

Motionera i stället för att träna stenhårt

Om du har svårt för värmen kan det vara nyttigt att skala ner på hårdträningen och fokusera på lugna aktiviteter som inte utarmar dig alldeles. Du ska må bra av att träna och inte tvärtom.

Spendera kvällarna utomhus

Kan du smita tidigare från jobbet för att det är lugnare under semestertiden – gör’t! Och passa gärna på att spendera kvällarna utomhus så mycket som möjligt. Framförallt när det är så här varmt. Sedan när oktober kommer vill vi alla gå i ide i soffan igen. Ta med middagen ut eller gör en picknick i närmsta park bara för att du kan. Eller åk och bada fastän det är tisdag!

Har du några bra tips för hur man överlever att jobba när det är sommar och sol utanför rutan? Fyll gärna på listan!

Liknande inlägg: