Tips för att få fler bloggläsare

Jag har blivit ombedd att skriva ett blogginlägg om vad jag har gjort för att öka Bossbloggens läsarantal från noll till drygt 3600 personer på tre månader och det går ju självklart att ordna! Jag känner dock att jag vill inleda den med en liten disclaimer. Jag vill på intet vis framhäva mig själv som expert på varken bloggar eller branschen. Vad jag har gjort är att ha lagt ner extremt mycket tid på att göra research och analysera vad det är som gör en blogg riktigt bra. Jag har läst hundratals bloggar och länsat Influencers of Sweden artikelarkiv. Utifrån det och podcasten We are Influencers har jag byggt min strategi för hur jag skulle lansera och driva Bossbloggen.

Clara Löfvenhamn från Bossbloggen ger tips på att få fler bloggläsare.

Låt inte den lysande solnedgångens gloria bedra er. This my friends is the face of a nerd. Och Bossbloggen är den mötesplats som jag har saknat för att få prata om så ledarskap och affärsliv så mycket som möjligt. Foto: Linda LaLinda Hörnfeldt

Mina tips för att få fler bloggläsare

Basically har jag plockat ut guldkorn ur andras kakor och skapat ett recept som jag tror fungerar för mig och min blogg. Kryddningen som gör den extra speciell är min (unika) nisch. Än så länge fungerar den ruggigt bra och mitt främsta jobb just nu är att dels fortsätta hitta ämnen som intresserar er. Dels att följa min plan och förbättra det finlir som kan förbättras kan. Samtidigt som jag givetvis blickar framåt på hur bloggen ska utvecklas vidare i framtiden.

Men om vi kollar på vilka de största faktorerna bakom Bossbloggens framfart så är det framförallt:

Mixen

Detta är en av de viktigaste delarna av Bossbloggens koncept. Om jag bara skulle skriva tunga faktaartiklar skulle den knappast sticka ut i mängden av fantastiska ledarskapsmagasin. Om jag bara skulle skriva personliga inlägg så hade jag själv tröttnat rätt snabbt eftersom jag gillar variation och kontraster. Så här blandas tunga ämnen som psykisk ohälsa eller varför du ska hälsa på alla på jobbet med lättare om BisFit’s eller event. Mixen av innehåll underlättas i sin tur av att jag…

Planerar innehållet och hur det ska spridas

Eftersom jag jobbar heltid och intervjuar andra till bloggen krävs det att jag har framförhållning med mitt material. Så även om jag inte alltid vet exakt vad jag skriva så har jag en idé om vilka ämnen som komma skall. Då kan jag dels hålla koll på mixen och att alla bloggens hörnstenar (ledarskap, affärsliv, karriär och personlig utveckling) finns representerade. Men också skaffa mig en plan med hur jag kan sprida de olika inläggen. Kan det delas i någon grupp på Facebook? Finns det någon jag kan tipsa inlägget om? Vilka av mina inlägg kan få en extra skjuts som Facebookannons?

Clara Löfvenhamn

Att börja blogga är bland det bästa, roligaste och mest utvecklande jag har gjort. Och till den som funderar på att starta en blogg – gör det!

Bjud in fler!

Engagera andra i bloggen

Utöver min kompetens inom ledarskap och organisation så vill jag lyfta era och andras kunskaper och erfarenheter i så många bloggartiklar som möjligt. Dels för att det stärker min vision om att Bossbloggen ska vara en mötesplats. Men framförallt för att det är roligt och sätter extra färgklickar till bloggens inlägg. Det blir mer liv och rörelse helt enkelt.

Nätverka med alla

Min favoritpunkt! Nu är jag förvisso lätt översocial enligt min man men att få snacka med er i kommentarsfältet, på Facebook eller valfri social kanal är så kul. Men jag gör det även med personer som inte är bloggläsare, både via sociala medier och IRL. Till exempel via bransch- och företagsmingel (kan både rekommendera StartUpBar och Bloggmingel). Genom att prata om ledarskap och om bloggande blir fler medvetna om att Bossbloggen finns. Vilket ökar chansen att fler läser den.

Clara Löfvenhamn Bossbloggen

En höstlövstwist!

Sist men inte minst så vill jag verkligen rekommendera att ha ett team, bloggkollegor och ett nätverk. Miljöer där du kan ställa frågor, bolla idéer och få hjälp med att göra de saker som du själv inte hinner med eller kan. Det är guld värt! Bloggkollegor och nätverket finns redan i och med Better Bloggers och för den som inte redan är med vill jag verkligen rekommendera detta av hela mitt hjärta för alla och envar som bloggar. Tack till Linda Hörnfeldt för de fina bilderna och för all kunskap du sprider och delar med dig utav till oss bloggare!

Tänkte att vi kunde avsluta detta inlägg med att göra en Atilio. Det vill säga att ni i kommentarfältet länkar till något som ni själva har skrivit som är extra bra. Hade varit roligt att få läsa!

Föregående

Tips till dig som är ny som chef

Nästa

Min BisFit uniform denna höst

28 Kommentarer

 1. Profilbild

  Å TACK va generöst av dig att dela detta!
  Jag ska läsa igen mer noggrannt en gång till 🙂
  Kram Anna

  • Clara Löfvenhamn

   Så himla lite så! Jag blir bara glad om mina lärdomar som bloggare so far kan ge andra nya idéer och perspektiv ☺ Feel free att återkomma med en länk till något av dina blogginlägg – tycker den är så fin! Kramar

 2. Profilbild

  Jag har hittat hit via det fantastiska Better Bloggers. Älskar att se hur bloggar fylls med unika intressen – och trots att jag varken är eller planerar att bli chef själv hittar jag massor av matnyttig och intressant information i din blogg.

  Själv brinner jag för resor och bloggar flitigt om dem på Resfredag.se.

  Tack för inspiration!

  • Clara Löfvenhamn

   Håller helt med dig där! Läser både DIY-, föräldra- och matbloggar för att de är bra fastän jag varken är pysseltokig, förälder eller särskilt intresserad av matlagning. Men intresse och engagemang är så roligt att få ta del utav! Och jag är så glad du kommenterade – din blogg är superfin. Har lagt till den bland mina bokmärken och ser fram emot att läsa mer av den 😃

 3. Profilbild

  Hej Clara! Jag är chef och ledare sen mååånga år tillbaka, och tycker därför att ditt initiativ till en bossblogg är bra. Det behövs kunskap om chefskap och ledarskap, och inte minst om skillnaden mellan dessa båda!

  Själv är jag en på sätt och vis onischad bloggare, sådär som en inte ska vara enligt konstens alla regler. Om jag inte kan se mig själv som min nisch, förstås… Jag bjuder på glimtar ut mitt liv och min vardag som deltidschef och deltidspolitiker, samt låter läsaren följa med in i mitt huvud ibland och på min resa genom det som var att närma mig den berömda väggen i somras. Skrev bl a ett inlägg om det som blev väldigt läst och spritt; http://mariabjörkman.se/ett-semesterbokslut-den-osminkade-verkligheten/

  Eftersom en av mina talanger och intressen ligger utanför mitt yrke och mitt uppdrag, tänker jag mig att jag ska kunna utveckla det genom bloggen så småningom – grafisk design. Har alltid drömt om att kunna jobba med det, och genom bloggen har möjligheten öppnat sig att göra det också.

  Ska följa dig med intresse, Clara!

  • Clara Löfvenhamn

   Hej Maria, varmt välkommen! Klickade in på din blogg och kunde inte riktigt sluta läsa. Ännu ett bevis för att det finns så mycket mer som gör en blogg inbjudande och läsvärd mer än dess nisch. Så intressant perspektiv med semesterbokslut: det var ett inlägg som satte i gång kugghjulen här hemma. Så roligt och inspirerande att höra med din nya inriktning också! Det är så häftigt att höra om hur bloggande kan öppna nya dörrar och möjligheter man knappt kunnat föreställa sig innan. Ser fram emot att följa dig vidare med! 😃

 4. Profilbild

  Det är så roligt att det går bra för dig. Det märks att du jobbar målmedvetet och med kvalitet!

  Nu måste jag ju ta tillfället i akt och dela ett inlägg jag postade. Inte för att det är så speciellt bra, utan mer för känslan i bloggandet. Jag säger som du, funderar du på att börja blogga? Gör’t!

  http://gottforsjalen.se/2016/08/vad-gor-man-inte-for-den-perfekta-bilden/

  Och som kommentar till det inlägget kan jag tillägga att, nä jag har fortfarande inte kunnat avslöja vad jag fotade i inlägget. Men det kommer.

  Ha en kanonfredag vännen!

  Kram Lena

  • Clara Löfvenhamn

   Haha, detta inlägget tänkte på så sent som häromdagen faktiskt. Raden om hur praktiskt det var med att slänga sig på gräset i vit kofta fastnade. Och är fortfarande nyfiken på resultatet. När kommer det ut? Ha en underbar fredag du med! Kramar

 5. Profilbild

  Åh vilka bra tips <3

 6. Profilbild

  Jag har haft en blogg sedan 2008. De första 5,5 åren blev det mest sporadiska vardagsbetraktelser – men sen sprang jag på Better bloggers och det var faktiskt det som fick mig att fundera på om det finns något jag kan tillföra på riktigt i bloggvärlden. Har svängt om lite och blandar det gamla “det här har jag gjort idag” med inlägg om hur man kan effektivisera sin vardag, något som jag är ninja på.

  Fick väldigt bra respons på inlägget som började den nischen: http://www.carinh.se/blogg/2016/6/en-enklare-vardag-matschemat. Det var många vänner och bekanta som gillade och kommenterade på Facebook vilket sporrade mig att tänka lite vidare kring det ämnet.

  Tack så mycket för alla tips 🙂

 7. Profilbild

  ISA

  åh vilket intressant OCH bra inlägg. Har nog en del att lära. Har ett annat tips: spamma andras kommentarsfält med copypastade kommentarer, det är skitbra sätt att få massa läsare!! (<– obs skoja). Vet inte om du ser min svarskommentar på din kommentar, meeeen jättekul att du också hänger lite med Christine! så roligt att man faktiskt kan lära känna folk, och få polare, via internet. Ibland älskar man ju teknik! Hur ofta är du här i sthlm? (trodde du bodde här, haha). Vore så roligt att styra upp en liten AW eller fika eller så. Kram!

  • Clara Löfvenhamn

   Tack Isa! Roligt att du gillade det. Är verkligen ingen expert men jag analyserar det mesta som har med bloggen och mina insatser med den att göra så kan ju lika gärna utamana mig själv vidre och göra det in public 😉 Spam är aldrig kul men är än så länge helt förskonad från det. Klart vi styr upp en träff nästa gång jag kommer upp! Hade varit askul ju. Världen är som himla liten och internet gör den ju inte så mycket större, haha 😀 Har inte hunnit kolla din blogg mer i helgen men skriver mer där senare ikväll! Kramar

 8. Profilbild

  Väldigt bra saker! Skrev också ett inlägg på detta ämne före sommaren:
  https://vegokak.se/2016/06/09/stravan-efter-framgang-del-2-mina-8-bloggstrategier/

  Det ska bli så kul att ses på måndag! <3

  • Clara Löfvenhamn

   tack fina! Har läst ditt inlägg både en och fem gånger kan jag avslöja – så himla bra är det! Längtar med – lycka till nu på tentan i morgon <3

 9. Profilbild

  Nu ÄNTLIGEN har jag fått ändan ur vagnen att skriva en kommentar hos dig! 🙂 Jag har inte sett mig som varken chefsämne eller någon talangfull ledare men nu när jag började läsa din blogg började jag reflektera lite. Jag har ju faktiskt en rad instruktörs- och ledarutbildningar bakom mig, utbildar vuxna till barnledare inom Friluftsfrämjandet, varit ordförande i en förening, suttit med i flera föreningars styrelser och är förskollärare och har därmed som yrke att leda ett myller av små minimänniskor 🙂 Får nog omvärdera min självbild när det gäller mig i olika ledarskapsroller, ha ha!
  När det gäller strategier kring min blogg Lanclin så liknar det dina lite. Jag har mallar för inläggsplanering, publiceringsstrategi, återkommande teman osv. Allt för att frigöra tankeverksamhet till det kreativa skrivandet/skapandet.
  Hälsningar Linnea i Bayern.

  • Clara Löfvenhamn

   Shit vad glad jag blev att du tog dig tiden att skriva denna kommentar Linnea: tack för det! Åh ja, det låter definitivt som att du behöver ändra din självbild för det är ju alla prima exempel på ledarroller. Det är långtifrån bara den traditionella chefsrollen som innebär ledarskap 😀 Kul att höra att du också jobbar så. Min kreativitet blir liksom inte särskilt effektiv om jag inte har ramar att utgå ifrån.

 10. Profilbild

  Hej!
  Tack för bra tips och idéer. Jag kämpar med att nischa min blogg mot det ekologiska och miljövänliga levernet. Har ngn tips på hur jag kan utveckla bloggen så jag kan nå fler tar jag gärna emot ….
  http://annikasekologiska.se/

 11. Profilbild

  Jag är så tacksam för att vi var på bloggminglet samtidigt och att jag fick möjligheten att träffa dig. Du inspirerar mig mycket via din blogg. Dina inlägg lyser av profession och genomtänkta inlägg. Det får mig att sugas in i din blogg.

  Roligt att man kan få möjligheten att dela med sig av sig själv i din blogg. Jag ska fundera på ett inlägg och återkomma med det när jag har bättre tid.

  Kram så länge

  • Clara Löfvenhamn

   Åh, tack Lina! Är så glad över att ha så fina bloggkollegor som du <3 Men ja, klura på ett inlägg och länka här sen. Vore himla roligt att få ta del utav! Kram

 12. Profilbild

  Förstagångsbesökare här, som hittade hit från Better Bloggers. Så glad att ha hittat den då jag älskar sådana frågor och även möter dem dagligen på jobbet. Jag har en rätt spretig blogg som jag har hur mycket förbättringsideer som helst kring. Men med chefsjobb, småbarn och cancerbehandling i min vardag så blir bloggen tyvärr nedprioriterad… Just nu är nog mina inlägg om mental träning de både jag och läsarna gillar mest. T ex http://litelangre.se/2016/10/en-hostbekannelse.html

  • Clara Löfvenhamn

   Hej Malin och varmt välkommen hit! Tack för länken det var verkligen ett sjukt bra inlägg. Så fint om hur olika perspektiv en kan ha på saker och ting. Ska bli jätteroligt att läsa mer av din blogg!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se