Tecken på att du håller på att lyckas (även om det inte känns så)

Lifehack har satt samman en lista med olika kännetecken på att du håller på att bli framgångsrik även om det inte känns så. Vilket känns otroligt passande eftersom för tillfället slits mellan hopp och förtvivlan om vad det är jag pysslar med. Men efter att ha läst detta så känns det redan mycket bättre och därför vill jag dela med mig av listans höjdpunkter till er. Här är tjugo tecken på att du håller på att lyckas även om det inte känns så!

Vägen till toppen är sällan både enkel och rak. Eller någon av dem. Bild: Pixabay

Så vet du om du håller på att lyckas (även om det inte känns så)

Dina relationer är odramatiska

Dramatik i all ära, mer desto mognare vi är och blir desto lugnare och mer odramatiska blir våra relationer med nära och kära. Och om det väl stormar loss är det ofta lättare att stå stadigt.

Du kan be om hjälp

Det är skitsvårt att be om hjälp, stöttning eller avlastning ibland men alla behöver vi det med jämna mellanrum. Ensam är inte stark och tillsammans kan vi ofta skapa bättre resultat snabbare.

Du prioriterar kvalitet framför kvantitet

Du ställer inte bara högre och mer realistiska krav på dig själv utan även på andra och tidstjuvar prioriteras bort eftersom du vill ha mer kvalitet före kvantitet när det gäller relationer.

Du slutar göra saker som får dig att må dåligt

Varför gör man ens det? Saker som får en att må dåligt? Allt du gör måste inte framkalla en musikal av fågelkvitter och du måste inte gilla allt du gör men undvik, släpp eller konfrontera de saker som får dig att må dåligt om du kan. Du kommer att tjäna på det i längden.

Du trivs i ditt eget sällskap

Att vara trygg i sig själv och trivas i sitt egna sällskap är väl om något ett tecken på genuin framgång? Så har du stunder du kan njuta av att spendera tid med dig själv: grattis! Då är du på god väg.

Det är okej med både motgångar och misslyckanden

Alla möter vi dem ty det finns ingen karriär som är en enda lång solskenshistoria. Motgångar och misslyckanden är bra möjligheter till att lära sig nya saker så använd dem till din fördel så mycket som möjligt.

Läs mer: Återhämta sig från misslyckande

Att omge dig med människor som ger dig energi och som du litar på behöver inte innebära att du ska umgås med människor som bara håller med dig. Tvärtom så kommer du att utvecklas mest tack vare de som utmanar dig. Bild: Pixabay

Du litar på dina nära och kära

Vänner som står med oss i både med- och motgång är de sanna vännerna. Är vi otrygga är tillit ofta en bristvara och tvärtom: känner vi tillit till personerna som står oss nära känner vi oss trygga. Så att vara omgiven av vänner som bryr sig om dig som person och inte prestation: det är en verklig framgång.

Du har inget (eller lite) att klaga på

Ett tecken på tillfredsställelse är att det är svårt att diktera en klagosång. För när det kommer till kritan: hur mycket har du att klaga på egentligen? Det finns inget liv som bara innehåller solsken utan skuggor och mörker är en del av det för alla. Svåra sorger och kriser suger och de är värda all klagan men i övrigt finns det kanske rätt mycket att vara glad och tacksam över ändå?

Du engagerar dig

Att vara bjussig med både sin tid och kompetens för att engagera sig i olika saker kan vara oerhört givande – både för andra och dig själv.

Du har framtidsvisioner

Att nöja sig behöver inte vara fel men att vara nöjd innebär inte att en måste sluta drömma om framtiden och vad som ska hända då.

Du drömmer och genomför

En idé är ingenting värt förrän någon har genomfört den. Det är en hård sanning i entreprenörsvärlden och det är ju så sant. En idé är ju tekniskt sett bara en tanke. Det gäller alltså att kunna genomföra någon av dina idéer för att nå verklig framgång.

Du blir glad när andra lyckas

Släng Jante i väggen och unna andra att lyckas. Det finns plats för oss alla så stötta dina vänner och kollegor när det går bra för dem och skapa också möjligheterna för andra att lyckas.

Läs mer: Brinn Jante, brinn

Tillsammans är vi starka och det gäller både när bra och dåliga saker händer! Bild: Pixabay

Du bryr dig om andra

Personer utan empati, sympati och intresse för andra kan absolut ses som framgångsrika: men hur kul blir livet om man lever det ensam? Så ta dig tiden att lära känna andra i din omgivningen, ni kommer att få det mycket roligare och trevligare på jobbet.

Det finns plats för kärlek

Att kunna öppna sitt hjärta för att både älskas och älska andra är väl ett av de bästa tecknen på sann styrka? Har du plats för kärlek och vågar du släppa in folk inpå livet? Det är om något en framgång.

Du skippar offerkoftan

Skit händer och man får absolut svära åt saker som går fel. Men det är skillnad på att göra det och dra på sig offerkoftan och beskylla allt som händer en på “omständigheter”.

Andras åsikter om dig spelar ingen roll

Ett annat tecken på framgång är att du har slutat orka bry dig så mycket om vad andra tycker. Eller snarare att andras åsikter om dig spelar ingen roll. Är det vettig kritik, feedback eller diskussionsämnen är det ju en annan femma. Men låt inte tanken “vad ska de tro?” hålla dig tillbaka från att uppfylla dina drömmar eller leva ditt liv som du vill leva det.

Du har ett positivt sinne

Att tänka positivt är ingen mirakelkur i sig men att ha en generellt positiv syn på livet och försöka se fördelar där det går underlättar många gånger.

Och du… Glöm inte att njuta av utsikten hela vägen. Bild: Pixabay

Du accepterar det du inte kan förändra

Många gånger finns det saker vi behöver förhålla oss till och en viktig del på resan mot framgång är att bearbeta och acceptera spelreglerna och de förutsättningar som du har samtidigt som…

Du förändrar det du kan

Har du möjligheten att jobba annorlunda, nytt eller påverka situationen som du befinner dig i? Gör det.

Du är glad

Är du glad, lycklig och tillfreds med ditt liv och det du gör? Ett innerligt grattis! Det om något är väl ändå den ultimata framgången jämfört med vilken bil du kör och hur många hus du har. Så är du lycklig: du har du lyckats.

Jag kunde faktiskt bocka av rätt många punkter på listan så det kändes som en skön tröst när en undrar vad i hela friden man håller med egentligen. Vad säger du? Känner du igen dig i något i detta?


Tyckte du om detta inlägg? Klicka i hjärtat och dela det gärna vidare!
Du följer väl Bossbloggen på FacebookInstagramBloglovin’ och Youtube?

Föregående

Ett oskrivet blad

Nästa

Få chefer vill jobba efter arbetstid

6 Kommentarer

 1. Profilbild

  Gunilla

  Känner faktiskt-numera-igen mej i det mesta. I alla faktiskt men i mer eller mindre grad😂😃😄.
  Allvarligt så ja- det ser bra ut. Väntar bara på att det ska manifestera sej en massa framgång i det yttre 😉
  Sen beror det givetvis på hur man definierar ordet Framgång.
  Tack för skitbra blogg. Än en gång.

  • Clara Löfvenhamn

   Ja, vad som är framgång är en ruggigt intressant fråga faktiskt. Kan nog komma ett inlägg om det i framtiden tror jag 😉 🙂 Härligt att du kände igen dig, tror det är svårt att pricka av alla punkter på en och samma gång. Om det går ens? Då ska det vara en riktigt bra dag, hehe 😀 Stort tack själv för att du är med här och förgyller denna mötesplats <3

 2. Profilbild

  Grymt bra lista. Jag fattar inte riktigt jantelagen. Jag vet att många inte tycker om den. Och för mig tolkade jag den som att du inte ska sticka folk i ögonen men är det samma som att stick ut? Men det kanske är samma sak?

  Ha en super grym dag

  • Clara Löfvenhamn

   Tack! Jantelagen handlar väldigt kortfattat om att man inte ska tro att man är något och min erfarenhet att det tankesättet ofta leder till missunnsamhet när det går bra för andra. Så det var ur det perspektivet jag tycker att man gott kan slänga Jante i väggen och glädjas åt andras framgångar. Ledsen om jag var otydlig, det var inte min avsikt! 🙂

 3. Profilbild

  Oj vad förvånad jag blev när jag läste. Känns som att jag nästan kunde pricka av alla och ja mer och mer är det så. Jag har bara svårt att prioritera mellan allt jag vill genomföra så när jag kan göra det kommer det nog gå alldeles lysande 😉

  • Clara Löfvenhamn

   Vad roligt att höra Wilda! Känner verkligen igen mig i det där med att prioritera. Det är nog det enda smolket i min egen bägare just nu:: att inte hinner med allt som jag vill.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se