Solkatter och brädspel

God morgon! Hur mås det? Själv är jag lite trött och skör efter för lite sömn men det är rätt så fint ändå. Solen skiner idag igen så jag ska jobba undan snabbt som in i bomben så att helgen fylld av solkatter och brädspel kan inledas!

När jag var anställd så trodde jag att min aversion mot att jobba när solen sken skulle botas när jag hittade mitt drömjobb men nä. Drömjobbet till trots, så fort det är soligt och varmt så raderas visst min arbetslust alldeles. Kul att en fortfarande lär sig nya saker om sig själv.

The office

I måndags blev det en heldag på kontoret för första gången på länge. Var så skönt att få stänga in sig och bara producera en massa text.

Tillbakablick

Det här har verkligen varit en varierande vecka. Intensiv men väldigt rolig. Har haft åtta av intervjuerna till uppsatsen, varit på Starta Eget-mässan, skrivit i mängder, blivit intervjuad och fått roliga besked.

Veckans bästa

Typ allt? Tycker det är superduperintressant med uppsatsintervjuerna och lär mig så mycket av dem. All pepp och stöd jag fått från er när jag berättade om mina förändrade planer igår. Veckans intervju i P4 Karlavagnen om stress och utmattning och vad chefen kan och bör göra när en medarbetare är utmattad kändes både bra och viktig. Vill du lyssna på programmet hittar du det här, jag kommer in vid 14.38 i versionen utan musik. Kan dock rekommendera att du lyssnar på hela programmet om du har tid till det eftersom det innehöll så många viktiga och berörande historier. Gillade verkligen Klara Zimmergrens insats som programledare och intervjuare med.

Blev också glad när Gunnar Aronsson, professor vid Stockholms universitet, höll med om mina råd och tankar “till hundra procent” om att chefer måste ta utbrändhet på allvar och lösningen är ett samspel mellan vård och arbetsplats för att man ska kunna rehabilitera utmattade medarbetare.

Men också alla fina möten på Starta Eget-mässan, det var så roligt. Plus, plus, plus att min datorladdare har hittat hem. Så lycklig för detta! Min arbetsmiljö förbättrades med typ tvåhundra procent i tisdags när den kom.

Celeste Barber

Jag hade hört talas om Celeste Barber men i veckan upptäckte jag och sambon hennes Instagram och satan vad vi satt och skrattade. Så briljant! Bilden är en print screen av en av mina favoritbilder från veckan. Hahaha, morning stretch indeed.

Veckans sämsta

Mmm, några tråkigheter har här varit. Den minsta och världsligaste av dem är att jag lyckades tappa mitt trådlösa headset på tåget på väg hem från Stockholm och det har tyvärr inte hittats. Himla tråkigt och jag känner mig smått handikappad utan det. Men, men så kan det vara om man är klantig.

Veckans utmaning

Att inte bli stressad av att jag blev så dålig av sjukgymnastiken i torsdags morse så att jag inte kunde jobba på hela dagen. Det var extremt frustrerande! Inte mycket att göra åt det dock och som tur var sken solen så jag kunde ligga på gräsmattan i stället.

Happy

En tröttmössa på väg hem från Starta Eget-mässan men ack så GLAD. Både tack vare den finfina dagen men också att en kunde gå hem utan jacka. Så lätt att bli lycklig när en bor i Norra Europa alltså.

Framåtblick

Det blir (som vanligt) en social brädspelshelg här. Ska bli roligt! Sedan planerar jag att njuta så mycket av solen så mycket det går. Mvh Solkatt.

Veckans ledarskapstanke

De flesta av mina hjärnceller snurrar såklart kring uppsatsen. Skriver om vilka utmaningar som kvinnliga, blivande ledare själva ser i sitt kommande chefsuppdrag och vilka grymma brudar jag får intervjua alltså. Kan givetvis inte dra några slutsatser förrän allt material är insamlat och bearbetat men det här känns sjukt spännande för framtidens arbetsmarknad. Vi står verkligen inför en spännande generationsväxling.

Det har med andra ord varit en fullspäckad vecka för min del och nu blir det någon timmes jobb till, sedan blir det helg. Hur har du haft det i veckan? Händer det något särskilt i helgen eller det blir lugnt och skönt?

Liknande inlägg:

Föregående

När planer förändras

Nästa

Vissa dagar är helt enkelt tröttare än andra

2 Kommentarer

  1. Hehe, känner igen det där med arbetsmoral när det är soligt ute…
    Senast i helgen var det tur att vi hade sämre väder eftersom jag satt med skolarbete nästan hela dagen. Hade blivit mycket svårare om det hade varit sol.

    Celeste är bara så himla bra, tänk vad många asgarv man har fått av hennes konto! 🙂

    • Clara Löfvenhamn

      Hehehe, ja då blir man helt plötsligt tacksam för att det är kasst väder så man kan få mycket gjort 🙂 Och visst är hon fantastisk. Vi satt säkert i en halvtimme och skrattade så vi grät när vi bläddrade igenom det första gången alltså. En sån stjärna!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se