Skapa ditt drömföretag

Hej och glad fredag! Hur är läget? Jag är fantastiskt trött i dag men vad gör det när solen gassar och jag har startat morgonen med att gästa ett BNI-nätverk. Resten av dagen ska det skrivas järnet med undantag för ett telefonmöte efter lunch. Finns en överhängande risk att allt detta kommer att ske utomhus. Men innan det tar vid tänkte jag sammanfatta höjdpunkterna från Mitt Företags turné med temat på hur du kan skapa ditt drömföretag.

Charlie Söderberg föreläste på Mitt Företags-turnéns Skapa ditt drömföretag

Skapa ditt drömföretag

Förutom en trevlig eftermiddag med härligt nätverkande så bjöds det även på en del inspirerande och matnyttiga tips som jag absolut kommer att med mig vidare i mitt företagande:

Hur länge kan jag vara borta från jobbet?

Som ni vet förespråkar jag verkligen att man ska sträva efter att vara det som ledare – men det gäller även för mig själv som företagare. Just nu är det inte en verklighet för mig att ta ledigt mer än någon dag i veckan. Men det är min vision och ambition att bygga en verksamhet som är flexibel och självständig. Kommer bli en spännande resa!

Prioritera dagens två viktigaste uppgifter före du läser mejlen

Ett tips från Gustav Oscarsson, Livet på 500 dagar, som jag verkligen har tagit med mig. Det blir så mycket lättare att hålla fokuset och inte riskera att gå vilse i allt som dyker in från mejlen eller de andra sociala kanalerna.

Inspiration klår alltid kompetens

Charlie Söderberg föreläste även om hur du bör designa ditt liv så att det passar dig och det jag tar med mig från den här föreläsningen är hans ord “Inspiration klår kompetens tio gånger av tio”. Vi vet ofta vad det är vi borde förändra, göra annorlunda eller förbättra, men också kompetensen i hur vi ska göra det. Det som saknas är inspirationen. Därav var hans råd att vi som företagare alltid ska hålla oss inspirerade, förvirrade (så vi fortsätter lära oss nya saker) och förbannade (så vi fortsätter att kämpa för det vi tror på).

Skapa ditt drömföretag

Åkte upp till Helsingborg med de här två inspirerande bossbrudarna: Alexandra J.B och Emilia Westerström.

Märker tydligt nu som egenföretagare hur inspiration är en färskvara. Det gäller både att fylla på den regelbundet och exponera sig för nya miljöer, idéer, människor och ämnen. Jag tappar snabbt sugen om jag fastnar för mycket i samma gamla hjulspår och rutiner. Plus att nu är jag, om möjligt, ännu mer taggad på att skapa mitt drömföretag!

Hur gör du för att hålla inspirationen uppe? Har du några bra tips på saker eller aktiviteter som inspirerar dig?

Liknande inlägg:

Föregående

Nätverkstråd!

Nästa

Veckan då våren äntligen kom

4 Kommentarer

 1. Vad spännande att få läsa om vad du tyckte om Mitt Företags-turnén. Jag gick på den i Västerås den 10 maj (och deltog även förra året, men det var innan jag hade startat fmitt företag). Precis som du så fick jag massor av inspiraiton och tips, och jag vågade även nätverka lite, trots att jag tycker sånt är jobbigt.

  I onsdags sammanfattade jag de lärdomar jag tog med mig från dagen i ett blogginlägg: http://carolinewm.se/fem-lardomar-fran-evenemanget-sa-bygger-du-ditt-dromforetag/

  • Clara Löfvenhamn

   Vad roligt att du med blev peppad och inspirerad av den Caroline! Supersnygg sammanfattning och HEJA DIG som nätverkade även om det kändes jobbigt. Det är så himla viktigt att göra, både som egenföretagare och anställd, så bra jobbat 😀

 2. Det där med inspiration är verkligen så viktigt! Jag läser mycket bloggar och lyssnar på pod för att bli inspirerad men upplever det också viktigt att koppla bort alla intryck. När det är tyst runt omkring brukar det vara lättare att få grepp om vad man ska göra med all inspiration!

  • Clara Löfvenhamn

   Grymt bra poäng Mia! Håller helt om att koppla bort och vara i tystnad också är sjukt viktigt. Gör jag inte det så hamnar jag lätt i baklås och fastnar i prestationsångest-träsket i stället för att ta till vara på all fin energi och bra idéer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se