Sista dagen på praktiken

Så var den här, den härliga men också smått sorgliga fredagen. Idag är nämligen Ritas sista dag på praktiken och jag undrar hur i hela friden fyra veckor kunde gå så himla fort. Är det ens möjligt? Så, eftersom jag är en nyfiken själ så passade jag på att peppra henne med frågor om vad hon tyckte om praktiken.

Rita Bytyqi blir intervjuad på den sista dagen av praktiken på Bossloggen

Hej Rita! Hur är läget?

− Det är jättebra men jag är lite nere för att det är min sista praktikdag.

Berätta om praktiken!

− Den har varit magisk, lärorik och fascinerande. Jag trodde att jag skulle få vara med och skriva saker men inte att jag skulle publicera artiklar på bloggen. Och så hade jag fattat att Clara har mycket möten och att det skulle vara ett socialt jobb men jag trodde nog inte att jag skulle få följa med på allt. Lunchmöten och affärsmöten. Sedan har vi pratat massor om ledarskap. Alla diskussioner vi har haft har liksom varit mindblowing. Vi ungdomar tänker och pratar inte om de här grejerna i vanliga fall så jag har lärt mig sjukt mycket.

Vad skulle du säga om det vi har gjort under dessa veckor?

− Vi har gjort ett jävla bra jobb, haha! Det har varit en upplevelse. Det här liknar inga andra arbetsplatser för att jobbet kan vara på en buss, ett café, utanför Domkyrkan eller var som helst. Lunchmöte kan betyda business och trevligt på samma gång. Eftersom jag hade det som skoluppgift har vi pratat om arbetsmiljö hela tiden typ och det har varit så nyttigt för det får mig att tänka på de här frågorna redan innan jag kommer börja jobba på riktigt.

Vad har varit bäst?

− Snacken som vi har haft om ledarskap när vi varit på kontoret eller på väg till och från möten. Om hur organisationer fungerar och vad en bra chef gör och inte. Alla möten som vi har haft, jag har fått lära mig så mycket nya saker om ämnen som jag inte hade en aning om innan. Jag hade till exempel aldrig tänkt på att det finns så många olika sätt att göra karriär på. Det känns awesome!

Läs mer: Nio vanliga misstag vid svåra samtal

Det har blivit många skratt de här veckorna!

Vad har varit sämst?

− De dagarna som vi bara har varit på kontoret. Vi har fått mycket gjort men det är roligare att vara ute och träffa folk. Det var inte heller så lätt att skriva på ett sätt som passar bloggen, jag fastnade lätt i att skriva på skolspråket först, haha.

Vad kommer du ta med din i dina i dina framtida ledaruppdrag?

− Jag kommer nog vara mer vaksam och medveten om hur mitt ledarskap påverkar andra och hur jag vill vara som ledare. Det är mycket logiskt tänkande och allt hänger ihop. Ditt beteende, ditt ledarskap och är du en skitledare kommer dina medarbetare att må skit. Så jag kommer nog sträva efter att bli bättre ledare både för mig själv och andra mycket mer framöver.

Lever jag som jag lär?

− Jo men det tycker jag! Du säger som det är och jag tycker att du använder de sakerna som du säger till andra själv när du jobbar med.

Har du fått betalt för att säga det där?

− I wish, hahaha!

Kommer vi få se dig igen?

− På ett eller annat vis, JA!

Bra va?! Jag är i alla fall grymt glad över att ha fått hänga med denna formidabla människa och det ska bli så roligt att få fortsätta följa henne i framtiden. Det ska också bli superspännande att läsa hennes rapport om min arbetsmiljö, hähä. Hoppas på att få pluspoäng på att jag numera använder ryggsäck för att skona min rygg lite. Tack Rita för den grymma praktikperiod och lycka till med plugget nu framöver.

Har du gjort något stort för din arbetsmiljö den senaste tiden?

Liknande inlägg:

Föregående

Om att våga blotta sig för andra

Nästa

Lördag, lördag, lördag

3 Kommentarer

 1. Tack ska ni båda ha för de här veckorna, varit superkul att få följa dina och Ritas dagar både här på bloggen och i mer analoga sammanhang – inte minst att få bli intervjuad av Rita. Nyttig lärdom att få sitta på andra sidan mikrofonen för en gångs skull… 😉

  Önskar Rita stort lycka till med skolan och allt annat hon tar sig för i framtiden!

  • Clara Löfvenhamn

   Måste ju säga att det var grymt nyttigt att få bli grillad av både sin fackliga representant och praktikant på samma gång om ens arbetsmiljö, haha! Blir spännande att se hur jag klarade eldprovet 😉 😀

  • Rita

   Tack själv Markus för att jag fick intervjua dig 🙂 Det var trevligt att träffas! 😁

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se