Fredag, fredag: wie! Är du redo för helgen eller det är fullt ös in i det sista? Oavsett vilket så är det inga många timmar kvar nu tills de flesta av oss får ett andrum i vardagen. Hur kan en använda dessa dagar på bästa sätt för att få så mycket återhämtning som möjligt? Baserad på Readers Digest lista om vad framgångsrika personer gör om helgerna är här åtta tips: så maxar du helgen!

Så maxar du helgen och får mest återhämtning!

Passa på att utnyttja dina lediga dagar till att åka på utflykt i dina hemtrakter eller göra andra saker som annars prioriteras bort eller inte hinns med under jobbveckorna. Bild: Pixabay

Så maxar du helgen

Gör något annat

För att få bästa möjliga återhämtning är det viktigt att vi passar på att göra något under helgen än det vi gör under veckorna. Fundera på vad du brukar göra och vad du vill göra och använd din lediga tid till det senare.

Ha någon plan

På helgen kan det vara skönt att slippa veta vad som händer varje timme. Men det kan finnas en poäng med att ha en eller några aktiviteter inplanerade för att undvika att den oplanerade tiden innebär att du bara ligger inne och slösurfar.

Gör något roligt söndag kväll

Att göra något roligt söndag kväll kan vara ett bra sätt att peppa dig inför nästa vecka. En god middag, filmkväll, ta en promenad med en vän, spela något brädspel – egentligen vad som helst som får dig att må bra och som du tycker är roligt!

Använd helgmorgonen

Å ena sidan blir helgen längre om vi kommer upp i tid på morgonen, samtidigt är det viktigt att passa på att sova om en kan. Readers Digest föreslår att en ska gå upp tidigare för att träna inför maratonlopp. Jag kan väl tycka att alla inte måste springa maraton. Så bättre att använda helgmorgonen till det som passar ens behov bäst oavsett om det är städning, sovmorgon, träning eller något annat.

Så maxar du helgen med att sova middag

Sova middag är ett populärt inslag här på helgerna hos både de två- och fyrbenta varelserna.

Skapa traditioner

Det är inte utan anledning fredagsmys slog igenom så hårt som reklam? Traditioner som vi skapar själva är ofta minnesvärda och mysiga. Har du någon med din familj och vänner eller är det kanske dags att se om ni kan hitta på någon? 

Sov middag

Som vi var inne på innan så är det viktigt att du ger dig själv återhämtning när du är ledig. Ett bra sätt att vila på är givetvis att passa på att sova middag en stund på dagen!

Komprimera dina måsten

Om du har ärenden, lite jobb eller måsten som behöver göras under helgen – försök att göra dem på en avgränsad tid så tidigt som möjligt på dagen. Annars är risken att du inte slappnar av och är riktigt ledig förrän måstena är överstökade.

Var mer offline

Låt även din hjärna få vila lite genom att ta ett par timmars eller en dags paus från både datorn, plattan och telefonen.

Läs mer: Med återhämtning i fokus

RoboRally

Att spela brädspel är både ett roligt sätt att umgås analogt och ett bra sätt att vässa sin hjärnceller på!

Här hemma brukar vi slå flera flugor i en smäll med våra brädspelskvällar eftersom vardagen sällan räcker till för några avancerade spel. Har du något som du brukar passa på att göra under helgerna? 

Liknande inlägg: