Hej och glad fredag! Hur mås det? Med mig är det toppen. Det är dags för plugget att dra igång så jag sitter på tåget på väg till Växjö och ska spendera hela eftermiddagen och kvällen på föreläsning. Kan vi påminna mig där vid 18:15 i kväll att jag egentligen tycker det här är skitkul och att det bara är två år kvar till examen?

Ah well, blir det alltför segt får jag väl drömma mig tillbaka till måndagens sinnessjukt coola upplevelse. Då begav vi oss nämligen till Irlands västkust för att rida och ja, det var en dröm som gick i uppfyllelse.

Rida på Irland

Riding

Vi inledde turen med en sån där bra men kanske lite deppig påminnelse om vad det är för sport som vi sysslar med egentligen.

Riding

Men sen bar det av och i väg. Jag fick rida en jättesöt, stor skäck vid namn Rosie. Som ni kan se på öronen hade hon precis som jag tröttmössan på när vi red ut.

Riding

Vi skrittade pirrigt ner mot stranden och mest oh:ade och ah:ade över den vackra utsikten.

Island View Riding Stables på Irland

Bossmamman var laddad!

The beach

Och snart nådde vi den fina sandstranden…

The beach

Vädret var dagen till ära alldeles perfekt med blå himmel och lite vind.

Riding

Hästarna var superfina och smög sig exemplariskt igenom den steniga delen av stranden. Väl ute på andra sidan var det full galopp som gällde och då vaknade till och med Rosie och satte fart.

Rida på Irland

Här är hon och två små glada små smurfar, haha!

The top

Efter ett tag så vände vi in bland sanddynerna och klättrade upp och ner för denna kulle…

Riding

Ner i dalen igen. Grymt vackert alltså!

View

Såhär såg utsikten ut från toppen!

Water

Sedan plaskade vi hemåt och då vaknade hästarna på riktigt och stack med oss, haha. Som tur var gick det fint och Rosie taktade glatt hela vägen hem.

View

Och vi lämnade dessa vidder bakom oss. Alltså, om du någon gång har tänkt tanken om de borde åka till Irland: gör det. Här är så himla fint och jag längtar redan tillbaka fastän vi kom hem i förrigår.

Så nu ska jag ägna de få minuter som kvarstår av tågresan att dagdrömma mig tillbaka. Vet ju att det är några av er bloggläsare som också rider, är det någon som har fler/andra sådan här ridresor att rekommendera? Tips mottages tacksamt!