Hej! Hur är det? Med mig är det tröttare än tröttast alltså. Här gick jag i min enfald runt och trodde att jag skulle ha svårt att jobba halvtid den här veckan (eftersom jag han vissa tendenser att jobba för mycket). I stället har jag svårt att göra någonting mer än det mest nödvändiga. Allt tar hundra år att fixa och efter bara tre timmars jobb är jag så trött att ögonen går i kors. Men, men så kan det väl vara. Gäller bara att prioritera ännu vassare så att jag får gjort rätt saker.

Samtidigt tänker jag att detta ändå är ett gott betyg åt min semester? För jag har verkligen slappnat av dessa lediga veckor och den där stressklumpen som jag skrev om i semesterlistan har verkligen lösts upp. Att det sedan tar längre tid än två veckor för mig att återhämta mig från vårens stress känns knappast konstigt. Nog om det. Jag tänkte drömma mig tillbaka till ledighetens dagar en sväng. Närmare bestämt till vår paddlingstur i Blekinge skärgård, häng med!

Fyra dagar ute i det blå

Adventure

Den första veckan på ledigheten tillbringades som sagt utanför Karlskronas skärgård där vi (well, Mackan) paddlade oss igenom oräkneliga kobbar och skär. Här åt vi lunch en dag, hur fint?!

Adventure

Min grymma fästman var bokstavligen talat den som styrde vår lilla kajak med bravur. Själv har jag bara paddlat kanot i en liten skogssjö och tillbringat en natt i tält. Nu var vi ute i fyra dagar och herrn fick glatt paddla själv i princip hela resan eftersom undertecknad är svagare än svagast och mest kunde bidra med innovativa hejaramsor. Kan också berätta att det går ypperligt att power nap:a i en kajak, det trodde jag inte när vi började äventyret.

Adventure

Själv satt jag då mest såhär alla fyra dagarna och njöt, njöt, njöt av att vara utomhus, i solen, i vattnet och ensam med M. Allting var blått, blått, blått med enstaka stänk av grönt och grått och vi pratade inte med någon annan än varandra på flera dagar. Ljuvligt! Och sjukt tacksamt paddlingstur för denna nybörjare, hähä.

Adventure

En sak som ni kanske inte vet om mig är att jag älskar att observera min omvärld. Tycker det är så intressant att bara se hur andra beter sig och interagerar med varandra och detta gäller i högsta grad även djurvärlden. Lärde mig så mycket om fåglar dessa dagar och det var så roligt att få se såmånga sjöfåglar i sin naturliga miljö.

Adventure

På vårt första övernattningsställe hade vi till exempel denna vackra svanfamilj som grannar. Har älskat svanar sedan jag var barn så var väldigt förtjust över detta, de var så söta. Till skillnad från alla äckliga spndlar och kryp vi också fick stifta närkontakt med. Det var verkligen en hardcore KBT-session mot min spindelskräck men i gengäld hade jag bara ett ordetnligt sammanbrott innan jag gjorde framsteg och började trubbas av något.

Adventure

Är få platser jag finner en sådan ro på så snabbt som i naturen. Den har en förmåga att verkligen sudda ut det där bruset ur min skalle som så gärna finns där annars. Framförallt när den får vara orörd och man är alldeles ensam i den utan en massa andra människor i närheten. Vi hade ju dessutom en ohygglig tur med vädret och kunde njuta till max av värmen och de vackra solnedgångarna.

Adventure

Som sagt…

Adventure

På ett ställe var det oväntat grunt och vi fick promenera lite med kajaken i stället, något som uppskattades av korna som gick på en av öarna bredvid.

Adventure

En annan iakttagelse var hur enkelt det var att låta bli mobilen förutom när jag använde den som kamera under dessa dagar. Det blir så tydligt i miljöer som dessa att de måste njutas av eller fotas – att stirra ner i skärmen går liksom inte.

Adventure

Två rufsiga frilufsare på väg att lämna tillbaka kajaken. Kan verkligen varmt rekommendera en paddlingstur som denna alltså, det var alldeles magiskt och nästa gång hoppas jag på att vara piggare och starkare så jag kan få träna mer på att faktiskt paddla.

Paddling för nybörjare

Alltså, några lätt ironiska tips om paddling för nybörjare…

  • Ge dig ut med någon som kan mer än du och kan lära dig massa braiga saker.
  • Ha en dubbelkajak så du kan sova middag medan någon annan ror.
  • Har du spindelskräck – se till att din resekamrat inte har det. Annars kommer ni få problem.
  • Se till att vädret är extremt bra (gärna pga klimatförändringar) så du slipper frysa även om resten av landet typ brinner.

Skämt åsido så var detta ett alldeles fantastiskt äventyr och även om jag är allt än en van paddlare nu så ser jag grymt mycket fram emot att få göra det här igen.

Är du med en friluftsmänniska som gillar att paddla? Eller har du något annat utflyktsmål att rekommendera för framtiden? Please tell me, vill samla på min lista över framtida äventyr.

Liknande inlägg: