Nyhetssvepet för vecka 45-48 2018 handlar som vanligt om en salig blandning av högt som lågt. Varsel, dåligt ledarskap, arbeten som kräver lite utbildning men har relativt hög lön och rätten till att få välja sin egen hobby är några av rubrikerna.

Nyhetssvepet vecka 45-48 2018

Ikea varslar 650 tjänster

Enligt DN så är det framförallt tjänster inom Ikeas globala supporttjänster som berörs av omorganisationen. Bild: Pixabay

Det har nu blivit officiellt att Ikea successivt kommer att varsla omkring 650 tjänster, framförallt i södra Sverige under de kommande två åren rapporterar Dagens Nyheter. Stämningen är enligt den lokala fackklubben orolig på de berörda kontoren:

– Den stora frågan från många är hur processen ska gå till. Vi ska sätta oss i förhandlingar och försöka hitta en plats för så många vi kan i den nya organisationen. De som inte får det hoppas vi kunna hjälpa vidare i arbetslivet så gott det går, säger Anne-Lie Dahl, representant för den lokala Unionenklubben för Ikea, Ikano och Inter Ikea, till DN.

Priser och tacktal i jämställdhetens tecken

Jag kan ingenting om fotboll – jag erkänner det så rätta mig om jag har fel. Men känns inte kritiken som har lyfts mot Nilla Fisher som en rejäl offside? Bild: Pixabay

Under de senaste veckorna har flera utmärkelser delats ut där både pris och tacktal har gått i jämställdhetens tecken. Sveriges Radio berättar att Zara Larsson får Fredrika Bremers BRA-pris för sitt jämställdhetsarbete och under fotbollsgalan så vann Nilla Fisher Diamantfotbollen och bland annat berörde i sitt tacktal att det är dags för männen att “komma in i matchen” om jämställdhet.

Ett uttalande som har lett till flertalet repliker från olika manliga fotbollsprofiler som fann hennes kritik som “orättvis”. Något som Nilla Fisher bemöter i en uppdatering på sin Instagram där hon bland annat konstaterar att “Det är inte orättvist att jag riktar mig till alla män. Det är däremot orättvist att till exempel jag som kvinna och hbtqi personer tvingas kämpa för grundläggande mänskliga rättigheter.”

Gripandet av toppchef sätter bilbranschen i gungning

Det återstår att se vilka effekter gripandet kommer att få för organisationerna i alliansen. Enligt Financial Times verkar rösterna för respektive emot alliansens fortsatta överlevnad vara 50/50. Bild: Pixabay

Carlos Ghosn, toppchefen för bilalliansen Nissan-Mitsubishi-Renault har gripits för misstanke om “ekonomiska oegentligheter” enligt Sveriges Radio. Bilalliansen utgör den näst största biltillverkaren i världen och Carlos Ghosn var vid gripandet styrelseordförande för Mitsubishi och Nissan och Vd och styrelseordförande för Renault och gripandet har både föranlett att aktien har gått ner och att han kan få lämna sina uppdrag.

Tio jobb med kort utbildning och sjyst lön

Pilot är ett av yrkena som VA listar som en av de med relativt kort utbildning i förhållandena till lönen man får. Bild: Pixabay

Veckans Affärer har sammanställt en lista över tio yrken med förhållandevis kort utbildning som i gengäld ger rätt så hög lön. I topp? Där finner vi bland annat yrkesgrupper som piloter, lokförare och flygledare som kan tjäna mellan 30 000 och 50 000 kronor i månaden i snitt. Andra förslag är engineering management, kustbevakare eller inköspchef.

Varför behåller man dåliga chefer egentligen?

Tyvärr är det sällan så enkelt att den som blir ensam kvar i organisationen är den dåliga chefen. Generellt sett så skrämmer en dålig chef först bort ett gäng medarbetare. Kvar finns sedan de som försöker att jobba på trots att klimatet på arbetsplatsen ofta har blivit sämre och sämre. Bild: Pixabay

I en krönika hos BBC så frågar sig Alison Green varför organisationer behåller dåliga chefer egentligen det är allmän kännedom att ledarskapet har en direkt påverkan på vår lönsamhet och dessutom är avgörande för att attrahera nya medarbetare. Inte minst för att “Bad managers drive away good people, and hold teams back from achieving what they otherwise could”. En fullt legitim fråga: varför behåller man dåliga chefer egentligen?

Rätten att få välja sin hobby själv

Är det inte konstigt ändå? Anno 2018 så har vi inte nått längre än den “traditionella” bilden av att flickor ska hålla till i stallet och pojkar på fotbollsplanen lever kvar? Nä, fram för mer mågnfald även på fritiden! Bild: Pixabay

Som en extra bonusläsning snarare än nyhet hittar vi den här krönikan av ponnypappan, Daniel Enestubbe, som i tidningen Ridsport lyfter hur viktigt det är att få friheten att välja sin egen hobby oavsett vad normer och traditioner förespråkar. Hans son, Angelo, rider och har stallet som absolut fristad vilket har börjat ge retsamma kommentarer och hån från hans jämnåriga kamrater.