Mingeltips för nätverkare

Det här med mingel kan framkalla många olika känslor, en del positiva och en del negativa. Jag är själv snudd på odrägligt nyfiken och social men det innebär inte att det inte pirrar till i magen när jag ska mingla. Men nyfikenheten vinner och att få träffa människor och höra vad de gör är superkul. Därför är jag extra pepp på kvällens bloggmingel i Malmö. Som relativt nybliven bloggare ska det bli roligt att få lära känna fler lokala bloggkollegor och jag lovar att berätta mer om eventet i morgon. Här är några mingeltips för nätverkare: för dig som vill mingla och utöka ditt sociala nätverk professionellt och långsiktigt.

https://pixabay.com/sv/grodor-part-cocktail-s%C3%B6t-rolig-1199821/

Mingel är ett effektivt sätt att skapa många kontaktytor under kort tid. Bild: Pixabay

Fyra mingeltips för nätverkare

Mingla!

Det kan låta självklart att just mingla är den första punkten, men den är viktig att hålla i fokus.  Jag går på mingel för att träffa folk och då gäller det att jag, trots att jag träffar superintressanta människor som jag hade kunnat prata med hela kvällen, inte fastnar för länge i något sällskap eller blir för blyg inför att kliva fram till en grupp och säga hej.

Byt kontaktuppgifter

Har du visitkort? Ge bort dem. Har du inte visitkort? Bli vänner på Facebook eller byt kontaktuppgifter via mejlen på stående fot. Det kan också låta givet men för att mötet ska få möjlighet att bära frukt gäller det att du först och främst får möjligheten att kunna hålla kontakten.

Fortsätt mingla när du kommer hem

Så snart som möjligt efter att jag minglat så skickar jag ett mejl till alla personer som jag har bytt visitkort med eller lagt till på Facebook. Jag tackar för ett trevligt möte, kanske fortsätter något resonemang som vi pratade om på minglet eller besvarar något som jag har lovat att kolla upp. Det här har inte bara medfört intressanta mejlväxlingar utan också möjligheter till samarbeten eller intervjuer som vi kanske inte hann upptäcka när vi sågs vid mingeltillfället. Så det är verkligen något jag rekommenderar!

https://pixabay.com/sv/groda-stol-mysigt-tablett-pc-1234543/

Att fortsätta minglandet hemifrån är nog det bästa mingeltipset för nätverkare som jag kan ge. Det har bidragit till så många roliga samtal och bekantskaper som jag värdesätter otroligt mycket! Bild: Pixabay

Spara kontaktuppgifterna

För att inte ha en stor hög med visitkort liggande i en skrivbordslåda så lägger jag in kontaktuppgifterna elektroniskt, just nu i en Excel-fil men i framtiden kommer jag titta på en digital adressbok av något slag (någon som har en att rekommendera?). Sparar alltid vem jag har träffat, vad personen har för yrkesområde, eventuella specialistkunskaper och kontaktuppgifterna så jag, om minnet skulle svika mig, snabbt och lätt kan se om jag känner någon som kan intervjuas om till exempel företagskultur eller kommunikation.

Sedan gäller det givetvis att underhålla nätverket och att vara generös. Koppla samman personer som kan ha glädje och nytta av att lära känna varandra  och så vidare. Det ger mig också väldigt mycket tillbaka i form av positiv energi och nya kunskaper.

Vad tycker du om mingel och nätverkande? Har du något bra tips på mingeltips på lager?

Föregående

Våga prata om psykisk ohälsa på jobbet

Nästa

Bloggmingel

11 Kommentarer

 1. Profilbild

  Hej!!
  Tack för idag! Var riktigt roligt att träffa dig idag. Vi vågade kasta oss ut i bloggvärldens mingel. Vilka bra tips du delade med dig av. Önskade att jag läst det innan eventet.. Nu fick jag ännu mer ångest över att mina visitkort låg hemma .🙈 Ha det bra.

  • Clara Löfvenhamn

   Hej Lina! Ja det var så himla roligt att träffa er alla. Du behöver verkligen inte ha ångest över att visitkorten stannade hemma – vi connectade ju ändå! 😀 Ser fram emot att läsa din blogg och ses på fler event 😀 Ha det bäst!

 2. Profilbild

  Smarta idéer! 😀 Och angående digital adressbok finns väl ändå linkedin? 😉 Använder du det?

 3. Profilbild

  Hej Clara! Det var kul att träffa dig igår. Lite kul också att jag skrev ett liknade inlägg idag, hehe 😉 Gillar dina tips, vi tänker ganska lika ser jag!

  Vore kul att hålla kontakten, och kanske ses för en kaffe någon dag? Ska se till att lägga till dig på Linkedin också.

  Ha en fortsatt fin torsdag!

  • Clara Löfvenhamn

   Hej Christine! Det var superkul att träffa dig med. Självklart vill jag dricka kaffe! Kan adda dig på Facebook med så kan vi bestämma något närmare. Ska definitivt spana in ditt inlägg lite senare 🙂 Ha en skön kväll du med!

 4. Profilbild

  Det va roligt att träffa dig igår 🙂 Skönt att det är någon son vågar börja prata med nån, jag själv är värdelös på det!!

 5. Profilbild

  Meen, du är ju värsta proffset ju! Bra tips! Gillar det där med kontakt efter utbyte av visitkort. Då känner man sig inte som en i mängden bland alla visitkort. Snyggt jobbat!

  Jag har ogillat det där med mingel och “dösnack” grovt tidigare. Har liksom inte förstått varför man ska prata om vädret, och sånt, typ. Nu är det mitt bästa mingeltips. Har märkt att det räcker med att säga till nån i en foajé, toakö eller liknande bara nåt om “vilket härligt väder det är” eller “oj vilken inspirerande föreläsare” eller nåt typ vad som helst, så är snacket igång sen. Om man nu inte har nåt konkret att säga förstås.

  Kram Lena

  • Clara Löfvenhamn

   Tack! Tycker också om den metoden. Insåg när jag var på mitt första mingel för StartUp’s att det var trist att ha träffat en massa folk och sedan lägga ner alla visitkort i en låda så då föddes idén om att fortsätta snacket efter den första kontakten.

   Visst är det kul med spontanmingel i vardagen? Bra inledningsfraser och det är så spännande med vilka man kan möta bara för att man råkar befinna sig på samma plats samtidigt ibland 😀 Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se