Hello! Hur är läget? Här är det finemang, är mitt inne i min uppsatsbubbla så därav att det har varit lite tyst från min sida. Men trots att klart vi ska köra en lördagslista och snegla tillbaka på vad det var som hände i veckan egentligen.

Waiting

Hörde ni om Skånes tågstrul i veckan? Stackars Maria, som jag väntade på, var en av de som fastnade på tåget och tyvärr förlängde de bara väntetiden med en kvart-tjugo minuter åt gången så vi inte visste om det var lönt om jag skulle hämta henne eller inte. Men då satt jag i alla fall såhär och jobbade ett par timmar. Att vara digital nomad innebär inte alltid glassiga utsikter, haha.

Tillbakablick

Som jag anade i måndags har den här veckan rullat på fort som attan. Har inte en susning om vart den tagit vägen. Men ja, så kan det väl gå när det är mycket som händer.

Veckans bästa

UnionenPitch var helt klart veckans höjdpunkt men också att få spåna och smida grymma planer med en kollega. Plus de trevliga lunch- och telefonmöten som jag hunnit med. Sedan var det väldigt skönt att få njuta av solen i några timmar i torsdags och vara lite ledig, det behövs i dessa bråda tider.

Sunshine

Till på onsdagen förbättrades utsikten dock och jag passade på att pausa med en glass i solen. Himla fint för själen!

Veckans sämsta

En av de värsta sakerna en kan utsätta mig för är extremt långdragna, hjärndöda aktiviteter som en vet kommer ta många timmar i anspråk. Och ja, transkribering är onekligen en av dem. Men, nu är de 38 sidorna klara, tjoho! Så nu får jag göra det roliga uppsatsarbetet på riktigt och det är jag jättepepp på.

Veckans utmaning

Har som vanligt varit att inte bli stressad när det känns som om man inte räcker till i alla ens arbetsområden. Men jag tränar vidare på det!

Dessert

Och apropå glass så måste jag visa er den här skapelsen som åts i kompisgänget igår. En cocktail av glass, mjölkchoklad, bilar, jordgubbar och jordnötsbågar. Gillade innovationen skarpt även om jag själv känner mig lite skeptisk mot jordnötsbågarna.

Framåtblick

Så snart jag har skrivit klart detta så blir det mer uppsatsskrivande och i eftermiddag väntar en härlig grej: jag ska nämligen till stallet! Som jag har längtat efter den utflykten… I kväll väntar middag hos svärmor och ja, resten av helgen kommer att gå åt till att plugga lite mer.

Veckans ledarskapstanke

Just nu kretsar min skalle mest kring nyblivna chefer och hur vi ska få in dem in i deras första chefsjobb. Men en del andra saker har givetvis också poppat upp. Exempelvis så kikade vi på första avsnittet av serien Aggretsuko. Den handlar om den röda pandan Retsukos liv som lönearbetare och hur hon hanterar sina uppdämda aggressioner med att sjunga dödsmetallkaraoke. Det första intrycket är att den är intensiv, deprimerande och fruktansvärt träffsäker i sina miljöbeskrivningar över hur det kan vara på den sämsta av sämsta arbetsplatser. Och även om de komprimerar det mesta tror jag de flesta av oss kan känna igen sig i bitar från den. Men ja, jag har bara sett första avsnittet än så vi får se hur den artar sig!

Hur har din vecka varit? Hiss, diss eller mittemellan? Och, har ni några andra bra serier att tipsa om? Skulle behöva en till i seriepaletten.

Liknande inlägg: