Klockan nolltretjugofyra i morse väckte jag mig själv med ett avgrundsdjupt vrål (stackars min kompis vars soffa jag sov på) tack vare en mardröm. Vilket ledde till att jag, för att distrahera mig själv, knåpade ihop mardrömslistan. Enjoy!

Mardrömslistan från Bossbloggen

En fördel med att vakna mitt i natten är dock att en kan få se en häftig natthimlen.

Mardrömslistan

Drömmer du mardrömmar ofta?

Njä, i alla fall inte just nu. I stressiga perioder blir de dock fler.

När hände det senast och vad drömde du då?

Hähä, nyss och jag drömde att jag och sambon sov ute, under en tältduk, med kompisgänget i Afrikas vildmark bland massa konstiga djur. Det i sig var inte så farligt tills en spindel (stor som fan) trillade ner i huvudet på mig. Då dog jag nästan av skräck.

Vad brukar dina mardrömmar handla om?

Oftast spindlar som trillar ner eller kryper på mig. Fy fan. Ibland är det andra kryp men oftast spindlar. Otäcka varelser alltså. Ibland, som tur var sällan, också att hemska saker händer med sambon, katterna eller någon annan som en bryr sig om.

Hur reagerar du?

Genom att vråla som fan. Är verkligen charmig att sova med alltså. Not! Så stackars sambo och katter som jag ger en hjärtattack då och då.

Har du någon mardröm som du kommer att minnas genom tiderna?

Tror tyvärr inte det. Eller jo, jag kan nog minnas enstaka bilder eller känslor från några tidigare mardrömmar men de vill jag inte minnas just nu när jag förhoppningsvis snart ska somna om, haha.

Har du någon gång drömt mardrömmar efter att ha sett en film eller läst en bok?

Jo tack, har blivit attackerad av mördarkaninen från Monty Pythons The Holy Grail både en och två gånger.

Okej, tack vare Det är jag inte jätteförtjust i clowner heller…

Finns det någon mardröm som är bra?

Kan mardrömmar vara bra? Nja, snarare bättre än andra då. Drömmer i och för sig stressdrömmar ibland som kan vara intressanta eftersom de kan säga en del om hur jag mår för tillfället. Typ att jag är ute och reser och att det skiter sig med tidtabellen, jag är på väg åt fel håll eller missar anslutningar. Hej inre kontrollfreak med fear of missing out! Ibland, som tur var inte så ofta, drömmer jag om överfulla kattlådor också. Synnerligen otrevligt och hej “det är lite mycket skit nu”-känslan.

Vad är din värsta mardröm i vaket tillstånd?

Förutom sådana där självklara saker som världens undergång och att mina nära och kära ska må dåligt, bli sjuka eller fara illa så hade jag verkligen inte velat hamna i ett rum fullt av spindlar.

Finns det något som du drömt mardrömmar om innan som du inte drömmer om idag?

Ja! När jag hade haft bloggen i tre månader och den växte väldigt mycket, väldigt snabbt så drömde jag tre nätter på rad om att folk stod utanför ett fönster och tittade in på mig och drog en massa förhastade slutsatser, spred rykten och så. Det intressanta var att jag hanterade det lite bättre för varje mardröm och sedan dess har jag inte drömt det igen.

Vad är ditt bästa knep för att lyckas somna om igen utan att mardrömmen fortsätter?

I vanliga fall så är ju sambokramar den bästa boten. Nu när de är sextiofem mil bort brukar det bästa vara att vara vaken en stund tycker jag. Tänka på något annat. Men tips tas gärna emot!

Och, för att avrunda med något glatt. Har du (eller någon annan) någon kul anekdot att berätta om dig och dina mardrömmar?

Hehe, är ju uppvuxen som HSP i en, då, rätt så fyrkantig familj så jo det finns en och annan story om hur bekymrad jag var för olika saker som barn. Däribland hur jag som liten (typ sex, sju år gammal) i sömnen säger: “träden faller, vattnet stiger. Elände, elände”. Slut citat. Lillgammal much?

Så. Nu ska jag försöka somna om lite här.
Kan inte du dela med dig: vad brukar du drömma mardrömmar om? Och har du någon rolig anekdot att berätta om någon mardröm?

Har du en egen blogg är det givetvis helt okej att låna hela listan bara du länkar Bossbloggen och nämner att det är här du fått den ifrån!