Lördag, idag igen!

Hej, hej! Hur är läget? Här är det jättefint efter en lång sovmorgon. Inte mer än rätt eftersom det (för mig) blev sent igår. Och nu är det alltså lördag, idag igen?! Hur får kan veckorna gå egentligen? Har slagit någon form av rekord i att inte ta några bra bilder tror jag men ja, det är ju helt klart lätt att vara efterklok i den frågan.

Early morning

Trött tjej i tidigt morgonljus. Tur att vyn i övrigt piggade upp!

Tillbakablick

Detta har varit en bra vecka överlag. Det känns som att det är massor som händer men samtidigt när jag zoomar ut lite så har det varit en helt vanlig, rätt så lugn arbetsvecka. Dagarna är intensiva och går alldeles för snabbt men det är inte stressigt.

Veckans bästa

Jag är inte helt inne i mitt nya arbetsliv med de här stora fokusområdena än men det känns riktigt bra än så länge. Jag blir inte bara mer fokuserad och effektiv utan också mer metodisk när jag jobbar. Plus att jag har varit fenomenal på att stänga av jobbet på kvällarna, det är så himla skönt. Att jag sedan fått hänga med er och att jag fick tillbaka mitt körkort som trillat ut från mitt mobilcase var ju bara för underbart! Blev ju ett helt eget litet äventyr där på Insta Stories, haha.

Och innerligt tack för all er fina feedback på gårdagens bloggsamarbete, det gör mig så glad att ni tyckte att det var en bra artikel! Såg den här tavlan när jag var i deras restaurang på Hansakompaniet och fotade i onsdags och tyckte den var rätt så rolig även om jag inte är någon särskilt hämndlysten person.

Veckans sämsta

Jag inte direkt komma på något som har varit dåligt. Eller jo, jag har inte hunnit skriva så många bloggartiklar som jag skulle vilja. Det känns blä!

Veckans utmaning

Utmaningen är som vanligt att prioritera sitt skrivande. Det är så lätt att bara skriva för det som ska levereras inom den närmsta framtiden, dvs blogg och skola. Men så jag har ju också ett skrivprojekt som är betydligt mer långsiktigt och alltid prioriteras bort. Men inte denna vecka. I torsdags fick det nämligen hela två timmars skrivkärlek och jag fick insikten om hur mycket mer arbete som återstår med det.

Föreläsning

I onsdags var jag ju först hos kund och plåtade lite bilder och sedan vankades det mentorsträff. Supertrevligt och otroligt givande att få möta min mentor. Tyckte detta budskap från en av föreläsningarna var himla bra när det gäller sälj: “tala om vad du gör, inte vad du är.”

Framåtblick

Nu ska här njutas av helgen som sig bör. Det regnar och blåser satan här i Lund idag och jag ser verkligen fram emot att få hänga inomhus i soffan eller på något fik med vännerna. Det känns liksom lagom avancerat.

Veckans ledarskapstanke

Jag stöter och blöter jättemycket nu hur jag med Bossbloggen ska kunna jobba ännu mer konkret och ännu bättre för att bidra till att jämställdhetsutvecklingen går snabbare. Under tiden så ryser jag av den storhet som pågår just nu med uppropen #tystnadtagning, #medvilkenrätt och många fler. #metoo-kampanjen är i sanning en vattendelare mellan de företag som har snygga värderingar på pappret men inte lever dem och de företag som verkligen lever sina värderingar.

Hur har din vecka varit? Har det hänt något särskilt eller det har rullat på som vanligt?

Föregående

Franchise: en tryggare egenföretagare

Nästa

Bra egenskaper när du är din egen chef

3 Kommentarer

 1. Profilbild

  Krister

  Feminism är inte lösningen på #metoo.

  • Profilbild

   En lagom rund man i sina bästa år.

   Men omvänt kanske skulle funka?

  • Clara Löfvenhamn

   Hej igen Krister! Feminismen strävar ju efter jämställdhet och allas lika värde – så ur det perspektivet: jo. Vad ser du för lösning på #metoo? För denna kampanj vittnar ju om något om en gammal, traditionell syn om kvinnor som “det andra könet” som finns till för att behaga män.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se