Let the show begin!

Äntligen. Äntligen hissas ridån. Hej och varmt välkommen!

Jag är så himla lycklig att den här dagen är kommen. I drygt nio månader har jag väntat på att bli frisk nog från min utbrändhet och nu är det dags att lansera Bossbloggen – bloggen för dagens och framtidens chefer. Här tänkte jag skriva i mängder om ett av mina största intressen: ledarskap. Framförallt om hur du leder andra och hur du leder dig själv. Här kommer du att hitta praktiska tips, väl förankrade i fakta och forskning, som kan hjälpa dig att utvecklas i ditt ledarskap. Oavsett om du redan är chef eller har siktet på att bli det i framtiden.

Hur

”Hur?” är min favoritfråga och den kommer att få stort utrymme här i framtiden.

Hur ska det gå till?

Du kommer att få del av ledarskapsexperters tips och råd, olika forskningsrön och inte minst möta galet inspirerande kvinnliga ledare och prata om chefskap i vardagen. Jag hoppas också att detta ska bli en mötesplats där vi tillsammans kan snacka om ämnen som ledarskap, organisationer, arbetsliv, karriär och personlig utveckling. Målet är att ni ska kunna få nya perspektiv, energi och inspiration till att utvecklas än mer som både person och ledare. Detsamma gäller för mig med.

Så. Det var kort om bloggen. Kort om mig som sitter bakom tangentbordet är väl att jag är en liten, rödhårig och extremt vetgirig människa. Clara är mitt namn och jag är fantastiskt pepp över att få smyga igång detta skriftliga äventyr med er idag.

Let the show begin!

Foto: Zeynep Seitomer

Min bakgrund i korthet är att jag är journalist och utbildad inom ledarskap och organisation. Jag har mer än tio års arbetserfarenhet inom olika yrken och branscher: kassan på McDonalds, receptionist, servitris, telefonist, säljare, inköpare, projektledare och reporter på Chef för att nämna några – alla lärorika på sitt sätt. Det är mina mångåriga studier, de praktiska erfarenheterna, min enorma nyfikenhet och mina journalistiska färdigheter som kommer att utgöra Bossbloggens innehåll. Under den här första veckan kommer vi exempelvis att snacka om något många företag önskar sig när de skriver spaltmeterlånga jobbannonser: den perfekta chefen. Men också lite om hur du kan bli chef om du hyser såna ambitioner. Så stay tuned.

Är det något särskilt du vill läsa eller veta mer om? Säg till så ordnar vi det. 

Ha en härlig måndag!

Clara

Liknande inlägg:

Föregående

Sju…

Nästa

Hur är en perfekt chef?

4 Kommentarer

 1. Profilbild

  Isa

  Hej, och pepp! 😀 Jag skulle tycka att det skulle vara intressant att läsa om den största skillnaden mellan ledarskap i teorin och i praktiken. Har nämligen läst en del ledarskapskurser, men jag vet också att det en lär sig på högskolan inte nödvändigtvis är på samma nivå som det en möter i yrkeslivet. Den kontrasten skulle jag tycka var intressant att få kunskap om 🙂

  • Clara Löfvenhamn

   Hej! Ja, det är en grymt intressant frågeställning som jag definitivt ska gräva vidare i och se vad jag kan hitta för intressanta perspektiv. Stort tack för din kommentar och glädjen du spred med den! 🙂

 2. Profilbild

  Jag är ett fan av personliga berättelser där man går på djupet med en individ om dennes upplevelser av att vara ledare. Så det hoppas jag på 🙂

  Sen ser jag fram emot att få möta andra kvinnliga ledare här, som man kan nörda och prata ledarskapsfrågor med. Inte alla som tycker sånt är kul, så jag hoppas få träffa likasinnade här.

  Grattis till lanseringen! 🙂

  • Clara Löfvenhamn

   Tack snälla 🙂 Håller med! Att få ta del utav andras erfarenheter, tankar och upplevelser är galet spännande så intervjuer med kvinnliga ledare från olika branscher och ledarroller kommer att vara ett regelbundet inslag. Du har i alla fall minst en likasinnad här och jag hoppas att än fler kommer att vara pigga på att “nörda loss” och vända och vrida på de olika frågeställningarna och bloggartiklarna som komma skall. Kommer bli spännande detta! 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se