Fredag hörrni! Hur fint är inte det? Tänkte att denna soliga nästan kläm-dag kan behöva ett lättsammare ämne och då passar väl ändå jobblistan som jag först såg hos Linn Herbertsson perfekt?

Bossbloggen Clara Löfvenhamn

Tänk om en hade vetat när man var mindre vart man skulle hamna i livet? Jag hade nog aldrig gissat att jag skulle bo här eller jobba med det jag gör. Nu är jag i gengäld överlycklig att jag gör det. Foto: Zeynep Seitomer

Jobblistan

Vad ville du bli när du var barn?

Jag var ett dagdrömmande barn och ville nog helst bli författare eller konstnär.

Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?

Jag hade verkligen noll och ingen aning. Var så vilsen i gymnasiet på så många plan och visste varken vad jag kunde, borde eller ville bli.

Vilka var dina bästa och sämsta ämnen i skolan?

Svenska har alltid varit ämnet jag briljerat i och jag har haft det lätt för bild, musik, samhällsämnen och språk. Hade överlag lätt för mig i grundskolan och sedan blev gymnasiet, där jag läste naturvetenskaplig linje på två år i stället för tre, en verklig kalldusch. Fortsatte leverera i svenskan men naturämnena var tuffa.

Har i efterhand alltid fascinerats över att jag aldrig övervägde att inte byta inriktning. Hade jag varit “betygsmart” hade jag ju läst samhälle med språkinriktning i stället eftersom det var de sakerna jag hade lätt för. Men nä, är väl ändå rätt typiskt mig att välja något supersvårt och sedan köra på det oavsett vilket.

Vilket var ditt allra första jobb?

Mitt allra första jobb var att gå ut med Kurre på lunchrasterna. En fantastiskt söt, liten vit, luddig Bichon frisée som jag rastade varje skoldag från sjätte klass tills jag slutade nian. Kommer aldrig glömma första månadslönen som jag fick. Tre mäktiga hundralappar.

Vad har du haft för olika betalda jobb?

Efter lilla Kurre så har jag bland annat jobbat på McDonalds (ett av de roligaste jobben). Men också som receptionist och telefonist, som telefonförsäljare, som servitris, säljare, trafikledare, administratör, projektledare och inköpare. Och så ett gäng olika ideella uppdrag utöver det inom den fackliga sfären och styrelseuppdrag av olika slag. En fantastiskt bred och bra grund att stå på.

Vad har du gått för utbildning?

Ledarskap och organisation samt journalistik. Jag har nu läst motsvarande en högskoleexamen i det första ämnet och en kandidat i det andra. Så nu väntar två års plugg av sociologi på halvfart så jag får dubbla kandidat i sociologi med inriktning ledarskap och organisation samt journalistik.

Clara Löfvenhamn

Har nästan inga bilder på mig själv från min ungdom. Om jag inte minns helt fel så är jag 21-22, jobbade som säljare och hade precis fått veta att jag var sjuk i anorexi och ortorexi. Samtidigt så hade jag och tjejkompisarna hade en så rolig tid tillsammans och jag slängs tillbaka dit så fort jag hör låten Destination Unknown, haha.

Vad går ditt nuvarande jobb ut på?

Att utveckla morgondagens ledare! Dels genom arbetet som jag gör här på bloggen men också genom att föreläsa och utbilda inom olika ledarskapsfrågor. Sedan är jag också personlig rådgivare åt ledare i olika positioner och är ett bollplank som bidrar med råd och stöd i situationer som kan tänkas uppstå i deras chefsuppdrag. Det är en väldigt, väldigt varierande vardag och jag älskar den just för att jag får lära mig så himla mycket och känna att jag bidrar med något verkligt viktigt.

Vilka är dina starka respektive svaga sidor på jobbet?

Mina starka sidor är att jag är nyfiken, vetgirig och orädd. Jag testar gärna nya saker, är social som sjutton och älskar ordning och reda. På gott och ont så slutför jag i princip alltid det jag har påbörjat. Mina svagare sidor är helt klart att jag har lätt att ta på mig för mycket, att jag är tidsoptimist och ibland överskattar vad jag egentligen ska hinna med på en dag. Övar verkligen hela tiden på de där svagheterna om än med varierande framgång.

Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb?

Det projekt som jag är mest stolt över att ha förverkligat är ett välgörenhetsprojekt som jag var projektledare för. Vi samlade in kläder bland företagets medarbetare som sedan skickades till en organisation i Rumänien som distribuerade dem till behövande barnfamiljer och på stadens barnsjukhus flera gånger per år. Det var därigenom som jag började åka till Rumänien som volontär och det var så fint att få se förhållandevis små medel göra en så stor positiv skillnad för människor.

Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget? 

Jag hade velat utbilda mig till psykolog eller sjuksköterska och jobba för Läkare utan gränser eller någon liknande organisation. Så snart det sker en krissituation i världen blir jag så frustrerad över att inte kunna ta mig dit direkt och hjälpa till.

Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?

Ett över längre tid monotont och hjärndött sådant utan någon mänsklig kontakt. Jag är extremt mekanisk (och envis) på så vis att jag fixar att göra samma sak om och om igen om jag vet att det leder mig framåt – men om jag inte ser nyttan med det och det här monotona fortsätter över tid blir jag knäpp(are). Och det snabbt, hähä.

Vad gör du om fem år?

Vem vet det? Men jag hoppas ju verkligen att jag gör exakt samma som jag gör idag – fast större. Då håller jag på att skriva min andra eller tredje bok, har ett par medarbetare anställda och att vår chefsförberedande ledarskapsutbildning hjälper blivande ledare att landa sina drömjobb. Det bästa vore att det jämställda arbetslivet redan är uppnått då så vi slipper prata om det mer men ja, den lever får se.

Nog om mig. Nu är jag som vanligt nyfiken på vad dina svar svar skulle vara på några av frågorna?

  1. Vilka är dina starka respektive svaga sidor på jobbet?
  2. Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?
  3. Vad gör du om fem år?

Liknande inlägg: