Som sagt, vi lever kvar i 2017 lite till och det är dags att få ta del utav Jeanett Paludans årskrönika. Hur var 2017 för VD:n för Management Partner? Vilka var hennes framgångar och utmaningar? Det och mycket mer hittar du nedan och om du mot förmodan har missat hennes Möt en boss-intervju, då hittar du den här.

Jeanett Paludan Foto: Privat

Kan du sammanfatta 2017 med tre ord?

− Bubbel, händer och förberedelser!

− Bubblet består både av glädje och champagne. Glädjen bubblar i mig och vi har firat med pompa och ståt de fina utmärkelser som vi har fått under året. Det är viktigt att fira segrar med sina underbara kollegor! Våran tillväxt har också inneburit att jag måste ha händer som hjälper mig och därför har vi anställt en duktig VD-assistent som avlastar mig. Det är så lätt att tro som VD att man ska hinna och göra allt själv. Men det är dumt att snåla med att ta in den hjälp man behöver – gör inte det om du jobbar som chef. Komplettera dina egna svagheter och ta in fler händer.

− Sist men inte minst så har året också bestått av förberedelser. Det är ett jättekritiskt läge när det går bra. Bara under tiden som ni firar så kan omgivningen ändra sig väldigt snabbt och efter framgång kommer motgång. Det är cyklisk i den ekonomiska världen vi lever i och det gäller att alltid förbereda sig för nästa motgång. Efter sol kommer alltid regn och det ska du som chef ha koll på.

Vad i ditt ledarskap under året är du mest nöjd med?

− Vi är ett etablerat team och våra värderingar är så starka att jag inte behöver leda så mycket. Det är en framgång i sig känner jag.

Vad har varit den största ledarutmaningen under året?

− Att byta ut viktiga funktioner i företaget och förändra de rollerna. Det märks när man byter ut nyckelfunktioner och även om förändringen är behövlig så måste den genomföras. En annan utmaning är att vi tar in tre-fyra personer varje år och att alla börjar samtidigt. Det är medvetet att vi gör det så, eftersom vi alla här är väldigt starka ledare och personer. Genom att alla nya börjar på samma gång blir det lättare att hjälpa dem att lägga av sig kaptensmössan i dörren när de kommer in här för att sedan ta på sig den igen när de går härifrån ut till våra kunder i exempelvis interimsledaruppdrag. Att leda andra starka ledare är alltid svårt. Det finns många hövdingar och inga indianer i min verksamhet om du förstår vad jag menar. Samtidigt, att leda andra kan de flesta men att ha en chef är svårare. Och man måste vara lika bra både på att ha en chef och att vara chef om man ska trivas i en organisation.

Vad har du för mål med ditt ledarskap för 2018?

− Mitt ledarskapsmål nästa år är att de nya ska komma på plats på ett bra sätt så jag kan fortsätta att utveckla företaget. Teamet måste vara på plats! Det är mitt viktigaste mål. Jag är ganska bra på finlir och detaljer men jag vill jobba med de stora penseldragen nu. Så jag hoppas att det händer och att alla ni som läser Bossbloggen får ett fantastiskt 2018!

Tre Tips Jeanett Paludan