Jämställdhet som win-win

Hej lördagsmorgon! Hur är läget? Här är det lugnt och skönt. Ägnar mig åt att kika ikapp på lite olika klipp och artiklar som jag bokmärkt men inte hunnit läsa. Ligger back i mitt läsande så extra fint att få göra det nedbäddad under filtar i soffan med en kopp te i näven. Och fundera på det här med jämställdhet. Vem som vinner på ett mer jämställt arbetsliv och samhälle. Om vi påminner oss om hur jämställdhetskalendern ser ut så är vi nu “bara” 52 år ifrån lika lön för lika arbete.

Jämställdhet som win-win

Jämställdhet som win-win

Skämt åsido. Tänkte att jag ska dela med mig av ett av klippen som jag kikat på nu på morgonen. Även om detta TED Talk med Michael Kimmel i sig kanske inte är revolutionerande tyckte jag att det var ett fint snack om just privilegium och hur jämställdhet faktiskt är en win-win för oss alla.

Känns extra aktuellt med tanke på att det fortfarande är fler kvinnor än män inom högskolan samtidigt som männen har lättare än kvinnorna att göra akademisk karriär enligt HD.

http://www.hd.se/2016-10-14/kvinnorna-dominerar-pa-hogskolan-mannen-gor-snabbare-karriar#&gid=1&pid=1

Intressant graf över hur fördelningen mellan kvinnor och män ser ut i den akademiska världen. Bild: HD

Hehe, såhär kan man också roa sig en lördagsmorgon. Fördelen när man får jobba med det man brinner för är att det är så roligt och intressant.

Har du fler länkar och artikeltips om jämställdhet som jag bara måste läsa? Hit me!

Föregående

Kampen mellan viljan och orken

Nästa

En helg i januari

4 Kommentarer

 1. Profilbild

  Helt klart mitt favoritsätt att spana in bloggar på också!
  Intressant graf! Både hoppas och tror att det råder jämställdhet på arbetsmarknaden under min livstid <3

 2. Profilbild

  Ja det är intressant som tusan. Även det faktum att vi i Sverige faktiskt är lååångt före de flesta andra länder i den frågan är riktigt intressant. Här nere i Sydafrika är det förhållandevis västerländskt men det gäller inte överallt. Det är ju trots allt flera olika folkslag och kulturer som lever sida vid sid här. Så på ett vis så är vi de som många länder nog ser upp till. Vilket är lite coolt!

  • Clara Löfvenhamn

   Visst är det så! Sjukt viktigt att komma ihåg att vi ligger i framkant 😀 Så himla roligt att få ta del av hur det ser ut i Sydafrika via din blogg. Tack för att du delar med dig 😀 <3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se