Hur viktigt det är att träffas på riktigt

Förra torsdagen var jag med, som ni kanske minns, och anordnade ett event för skånska medlemmar i Influencers of Sweden. Vi höll till i Lunds Saluhall och vi som kom lite tidigare för att styra upp det sista inledde den med att provsmaka praliner. Så vansinnigt gott. Choklad + hallon = livet.

Sedan trillade medlemmarna in och det var dags att dra igång. Efter den fantastiska middagen (som sponsrades av Lunds Saluhall) vi laget runt och pratade om vilka drömmar vi har för 2018. Tycker det är så roligt att få lyssna på andras visioner och prata om hur de kan förverkligas. Men det blev också väldigt, väldigt tydligt under kvällen hur viktigt det är att träffas på riktigt och hur mycket det kan ge att bara sitta ner runt ett bord och prata.

Bordet som vi samlades runt just denna afton stod hos Gamla Franska i Saluhallen. Superfint ställe med fantastisk service! Alla foton i detta inlägg är för övrigt tagna av Malin (Fnulan). 

Hur viktigt det är att träffas på riktigt

Sociala medier är ju fantastiskt hur det kan skapa samtalsmiljöer. Vi kan lära känna vem som helst och kommunicera med varandra världen över i realtid. Samtidigt så finns det studier som tyder på att sociala medier också kan trigga ensamhet. Till exempel den här amerikanska studien. Den menar att amerikanska ungdomar som använder sociala media mer än två timmar om dagen upplever en mycket större ensamhet än ungdomar som inte gör det.

Men hur tillgängliga vi än är i sociala medier så upplever jag varje gång jag träffar andra entreprenörskollegor att alla drar en lättnadens suck av att ses. Det finns ett behov att prata med varandra om stort och smått och få skratta och svära åt de saker som man bara fattar om man befinner sig i branschen. Detta är givetvis inget unikt för oss egenföretagare eller influencers. Men jag tycker mig höra att fler och fler söker efter MasterMind-grupper, skapar gemensamma samarbeten och forum att träffas i IRL för att nätverka och prata. Otroligt roligt tycker jag som är en social varelse in i märgen. Gillar extra mycket att få prata om just drömmar, hur en kan förverkliga dem och saker som är viktiga på riktigt.

Kom och fastnade på bild gjorde exempelvis Bianca och Juliane.

Tack!

Stort tack till Malin (Fnulan), Daniela (Discovering the Planet) och Diana (Diadonna) för allt jobb ni gjort för att kvällen skulle bli av. Tack till Lunds Saluhall som sponsrade med middag och godsaker till goodiebagen. Men också till Karavan som sponsrade goodiebagen med reselektyr.

Och Jennie som driver OddEco! Så roligt att få träffas på riktigt och inte bara över Instagram.

Sist men inte minst: innerligt tack till er alla som kom. Nästa gång ska vi se till att ta en gruppbild i början på kvällen så vi har en bild där alla är med och jag ser verkligen fram emot att vi ses igen under våren!

Men nu vill jag höra er läsares tankar om det här med att prata med kollegor digitalt vs IRL. Vad föredrar du bäst? 

Liknande inlägg:

Föregående

Olika ledarskapsläxor från Star Wars

Nästa

I stearinljusens sken

2 Kommentarer

  1. Jag är ju en lat person i grunden och tänker alltid att jag föredrar det mest opersonliga, typ mejl. Men när jag väl träffar folk slår det aldrig fel, det är det bästa, helt klart!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se