Hur mår ni nu före jul?

God morgon! Hur står det till? Jag är så himla trött att jag nästan trillar baklänges. Blev j-ä-t-t-e-s-e-n-t igår eftersom vi hade en otroligt trevlig medlemsträff (mer om den senare) och sedan upp tidigt idag. Men förutom det är det bra. Känns dock som att alla är mer trötta just nu. Som att jultider är extra hektiska – både på jobbet och privat. Det är högsäsongens slutspurt som gäller nu och därför är denna tid extremt nyttig för dig som chef. Det är ju nu som du kan få se hur väl du och ditt team svarar på press och stress. Här är några tips på hur du som chef inte bara kan ta reda på hur ni mår utan också hur ni kan använda nuläget till er fördel i framtiden!

Hur känner du såhär en dryg vecka kvar till jul? Är det stress och press eller chill till lugna toner? Bild: Pixabay

Hur mår ni nu före jul?

Reka läget

Som chef är det nyttigt att ta ett steg åt sidan ibland och bara observera vad det är som händer hos er. Hur ser medarbetarna ut att må? Springer ni fram i korridorerna eller går ni lugnt och stilla? Hur pratar ni med varandra? Kan ni hålla en trevlig ton även om det är mycket? Är folk griniga eller glada även om ni är trötta och slitna? Eller rullar allt på precis som vanligt?

Genom att både observera och också prata med medarbetarna direkt kan du relativt enkelt få ett bra hum om hur ni har det. Är allt bra? Två tummar upp! Det är toppen. Men om du märker att allt inte är tiptop är det bra att undersöka vidare vad det som funkar så att ni kan..

Åtgärda svagheterna inför nästa år

Har ni problem som uppstår varje år i december? Är alla i företaget helt slutkörda den tionde? Då är det kanske dags att lära sig av de svagheterna och åtgärda dem till nästa år så att det inte blir lika hysteriskt stressigt som det varit alla andra år. Det kan svida att ta sig tid till sånt när man har sjukt jäkla asmycket att göra men när utrymmet finns, gör det. Det kommer att glädja era framtida jag och vad är julen till för om inte att sprida lite julglädje?

Kom ihåg att ta hand om dig nu så att inte de röda dagarnas ledighet inte bara går åt till att återhämta dig inför att börja jobba igen! Bild: Pixabay

Prata om året som varit

Att januari är en nystart för de flesta är vedertaget – men vad många glömmer är att verkligen ta en titt i backspegeln och prata om vad som hänt under året. Vilka missar gjorde ni som ni kan låta bli att göra om igen? Och du som vill rocka nästa års löneförhöjning borde verkligen sätta dig ner och reflektera över vad du har åstadkommit om du inte redan gör det löpande under året.

Läs mer: Löneförhandling, så får du högre lön

Ta vara på nuet

Nästa steg skulle man kunna tro är att blicka framåt mot nästa år. Men nä, det kan vi prata om en annan dag. Som ledare gäller det alltid att ha ett öga framåt men det här med att vara i nuet ska inte underskattas. Unna dig att vara det en stund: det är ju ändå jul snart.

Vad säger ni? Hur mår du såhär en vecka kvar till jul? Är det fullt ös medvetslös eller har du redan nu slagit av lite på takten?

Föregående

Så fixar du nytt jobb efter att du fått sparken

Nästa

Sovmorgon deluxe

2 Kommentarer

  1. Jag har inte speciellt mycket att göra men är SÅ trött. Runt femsnåret blir ögonlocken tunga som bly, och när det sedan är dags att sova vid elva är jag så övertrött att jag inte får någon ro. Snart går vi mot ljusare tider igen!!

    • Clara Löfvenhamn

      Åh, varför blir man alltid övertrött när det är dags att gå och lägg sig? Helt hopplöst ju. Men ja, nu är det väl bara fem dagar kvar typ tills det vänder? Inte för att jag räknar er eller så (hähä) men det ska bli jäkligt fint med ljusare tider! 😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se