Höjdpunkterna från Ledarskapsdagarna

Hej allesammans! Hur står det till? Här är det fullt fart inne i tentabubblan som gäller. Men jag tänkte att det vore härligt att få pausa det med ett inlägg och några bilder från Tylösand som jag ju fick åka till eftersom jag vann tävlingen UnionenPitch. Är så otroligt glad och tacksam för att jag fick åka dit och jag tänkte att ni också kanske vill höra något om höjdpunkterna från Ledarskapsdagarna?

Ledarskpsdagarna

När vi kom fram så möttes vi av den här utsikten. No words needed!

Höjdpunkter från Ledarskapsdagarna

Jag tog med mig mängder med saker från dessa dagar men om jag måste välja några så är det följande:

Föreläsningarna

Eventet bjöd på väldigt bra föreläsningar överlag och även om vissa var lite för generella för min personliga smak så höll de hög kvalitet och bjöd på flera bra poänger. Stojko Gjurovski pratade exempelvis om rådet han fick från sin första chef. Att, i sann Gnosjöanda, skapa goda relationer med dina medarbetare, alla andra i företaget och sist men inte minst alla andra i samhället runt omkring företaget.

I en diskussion kring #metoo och vad som är okej att ge komplimanger för och inte på jobbet så gav Elaine Eksvärd ett briljant tumregeln alla kan förhålla sig till:

”Fungerar komplimangen på statsministern? Då fungerar den på alla.”

Det fanns givetvis många fler guldkorn av den här kalibern och några av dem kommer ni faktiskt att få ta del utav i form av bloggartiklar eftersom jag lyckades med att skriva det utifrån föreläsningarna. Kul va?

Ledarskapsdagarna

Elaine gjorde ett grymt bra och glatt jobb som moderator. Jag har följt henne i sociala medier i jättemånga år blev för en gångs skull så star struck att jag svamlade bort intervjun som hon gjorde med mig för Unionens räkning. Visst är det en härlig känsla när ens extroverta sida bara svamlar på utan att man har en aning om vad man säger, haha.

Alla fina möten och samtal

Ja, ni som hängt här ett tag känner mig och vet hur roligt jag tycker att det är att lära känna nya människor och det var så spännande och intressant att få höra alla ledare prata och diskutera om sin chefsvardag. Vad som är roligt, vad som är svårt och hur man kan hantera olika typer av problem som man möter. Otroligt givande! Måste säga att jag är så tacksam över att både mina studier och bloggjobbet gjort att jag hela tiden har haft minst en fot ute i verkligheten så att jag har fått se, analysera och utöva ledarskap i praktiken. Det är lätt att fastna i den emellanåt flummiga och idealiserande teorin annars. Plus att alltid tycker det är så spännande att höra hur olika typer av verksamheter är uppbyggda och fungerar.

Den energiboost som jag fick

Jag har sällan svårt att komma på idéer till vad jag ska skriva om här på bloggen. Men nu känner jag mig helt sprängfylld utav idéer och inspiration. Kan knappt bärga mig till det är måndag igen så uppsatsen är inlämnad och överstökad så jag kan få börja jobba ”som vanligt” igen, haha. Otroligt kul ändå att två dagars miljöombyte mitt inne i en tidspressad period kan ge en sådan energiboost.

Men nu, nu måste jag återgå till min uppsats. Det börjar likna något men jag har en känsla av att det kan bli en sen kväll ändå eftersom jag tyvärr åkte på migrän i måndags och den inte släppte förrän igår. Men vi hörs på lördag igen när den är inlämnad och klar.

Under tiden skulle jag vilja höra vad ni tycker om att jag delar med mig av event som detta. Är det kul att få läsa en liten summering om hur det var? Och om någon av er som var där läser detta: vad tog du med dig från dagarna?

Liknande inlägg:

Föregående

Prestationspassion – att prestera passionerat eller låta passionen prestera

Nästa

Det är över nu

4 Kommentarer

 1. Hej Clara! Jag tycker inte alls att du svamlade bort intervjun. Den blev glad och trevlig. Jag har precis delat den på Unionen Chefs Linkedin: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6404614478507360257

  Ha det gott!
  /Fia Sjölin på Unionen Chef

  • Clara Löfvenhamn

   Haha, vad härligt att höra Fia, tack! Då var den endast i min skalle det kändes så (och jag kan redan nu höra min fästman avlägga sitt “vad-var-det-jag-sa-skratt”). Ska genast in och kika 😀 Och igen, stort tack för det grymma arrangemang, det var verkligen jätteroliga dagar!

 2. Alexandra J.B

  Wow Clara, där var du i HELT RÄTT MILJÖ! Super kul att läsa! Jag ser dessutom fram emot artiklarna du kommer skriva!

  • Clara Löfvenhamn

   Tack och ja, jag trivdes v-e-r-k-l-i-g-e-n som fisken i vattnet! Den första kommer nog redan i nästa vecka och handlar om före, under och efter svåra samtal. Superintressant ämne!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se