Har du mycket eller lite tid?

Som någon av er kanske minns från måndagens inlägg så skulle jag på en föreläsning om tid och effektivitet idag. Så det var vad jag gjorde i förmiddags! Jag tycker alltid det är trevligt att få lite ny input och nya kunskaper. Det sätter ofta fart på mina hjärnceller. Och en sak som jag har fått skäll för av min sambo togs upp idag. Så jag tänkte vi kan prata lite om det: nämligen huruvida en har mycket eller lite tid.

Har du mycket eller lite tid?

Märker du någon skillnad på hur du mår när du tänker att du har mycket respektive lite tid? Bild: Pixabay

Mycket eller lite tid

Jag menar, det är knappast en överraskning för någon att vi alla har 24 timmar till förfogande varje dag. Men under de senaste veckorna innan jag blev sjuk har jag ständigt känt och tänkt att jag inte har så mycket tid. Att jag alltid ligger lite back och inte hinner med allt som jag skulle önska. Något min sambo uppmärksammat mig på. Så en av sakerna som jag ska håller på att förändra nu är mitt eget synsätt på min tid.

För jag märker ju att de dagar som jag går in i med tanken “shit vad mycket tid jag har på mig” inte bara blir lugnare utan också mer produktiva. Som i måndags när jag fick en massa gjort, kunde sluta jobba i tid och var rent utav rätt pigg på kvällen. Till skillnad från igår när jag förutom en timmes lunchpaus jobbade från åtta på morgonen till halv sju-sju på kvällen och det kändes som om jag inte fått något uträttat alls. Behöver jag ens nämna att jag var helt död på kvällen och vaknade med huvudvärk i morse?

Så när tankarna om att tiden springer i från mig dyker upp ska jag nu stanna upp och påminna mig om att det inte stämmer. För jag har gott om tid på mig att leva, jobba och utveckla företaget och uppleva äventyr.

Hur ser din relation till tid ut? Upplever du att du har mycket eller lite tid?


Tyckte du om detta inlägg? Klicka i hjärtat och dela det gärna vidare!
Du följer väl Bossbloggen på Facebook, Instagram, Bloglovin’ och Youtube?

Liknande inlägg:

Föregående

En hyllning till alla bossbrudar!

Nästa

Vad vill du läsa om?

10 Kommentarer

 1. Så intressant ämne. Skrev nyligen ett inlägg om just tid och lusten att ta reda på vart timmarna far. Blev så inspirerad av det när jag lyssnade på Josefin & Vanjas podd här nyligen och de pratade om livstårtan och vad du lägger din tid på. Nån dag kanske jag vågar bokföra mina jobbtimmar också för att se exakt vad jag lägger tid på då.

  • Clara Löfvenhamn

   Ja det är spännande och roligt att utforska sig själv inom det. Kan verkligen rekommendera att göra en tidskoll av ens jobbtimmar! Har gjort det det sedan ett par veckor tillbaka när jag insåg hur mycket övertid jag jobbade i januari. Känns som ännu viktigare att alla ens arbetstimmar för en mot sitt mål – framförallt om det tickar på och blir upp mot 10-12 timmar per dag ibland. Om du gör det får du gärna berätta hur det ser ut! Hade varit intressant att läsa 🙂

 2. Mia

  En sån föreläsning hade jag velat gå på!
  Jag är nog som du, när jag tycker jag har mycket tid får jag mer gjort för att jag inte känner någon stress. Måste ändra på det där, vi får peppa varandra!

  • Clara Löfvenhamn

   Ja det var intressant! Alltid lär man sig något nytt eller får se saker i ny dager. Och ja, PEPP på det! Applicerade det tänket redan igår och vilken jäkla skillnad det blev alltså. Så det får bli mitt nya mantra nu: “jag har mycket tid, jag har mycket tid”. Haha! 😀

 3. Verkligen bra grej att tänka på! Jag skrev ju om tid på bloggen för några veckor sen och bland annat det här att tid=känslor. Egentligen är ju tiden konstant, en sekund är alltid en sekund, men hur vi uppfattar sekunderna är alltid olika beroende på vad vi gör och hur vi mår.

  Så att stanna upp och reflektera över tid och byta perspektiv låter väldigt sunt!

  Kram från
  Anna

  • Clara Löfvenhamn

   Det är ett intressant perspektiv med tid=känslor, den måste jag fundera lite på. Håller definitivt med om att det är en stark koppling. Känns ofta som att tiden speglar ens känsloliv och anledningen till varför man mår som man gör. Jag menar, om jag blir stressad och får lätt ångest känns det som att tiden rusar. Eller om man mår dåligt och behöver vänta på saker så sniglar den sig ju fram. Precis som att timmarna blir sekunder när man gör något riktigt roligt eller hamnar i flow. Kan du utveckla dina tankar om det eller länka ditt inlägg? Hade varit spännande att läsa och jag tycks ha missat det när jag läst din blogg. Kram!

 4. Det är verkligen knasigt att tänka att vi ALLA har exakt lika mycket tid varje dygn. Riktigt sjukt faktiskt. Just nu har jag massvis med tid men inte till att lägga på det jag vill 😉

  • Clara Löfvenhamn

   Eller hur? Och så ser allas våra liv så himla, himla olika ut. För att inte tala om hur olika mycket en själv kan hinna med olika dagar. Kan vara riktigt frustrerande att inte hinna med det man vill men jag hejar på du får det framöver! 😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se