En lördag på resande fot

God morgon! Hur står det till? Med mig är det bra. Sitter just nu vid mina vänners köksbord i Växjö och bloggar. Om en stund hoppar jag på tåget söderöver igen för att komma hem om och sedan köra vidare igen. Så det blir en lördag på resande fot!

Bossbrudar

Är du kvinna som är eller vill bli chef är du förstås också hjärtligt välkommen att gå med i Bossbrudar!

Tillbakablick

Så har även den här veckan svept förbi, hur gick det till? Förstår ingenting. Men jag skulle ändå säga att det har varit en jättebra vecka. Den har varit utmanande, det har hänt mängder med roliga saker och jag har (som vanligt) fått träffa och hänga med fantastiskt trevliga människor. Så ni hör ingen klagan från mig, den saken är säker!

Veckans bästa

Att Bossbrudar är i gång såklart! Har knappt hunnit bjuda in någon men redan är vi över 60 personer och samtalen har börjat ta fart. Så himla pirrigt och roligt! Veckan har också bestått av väldigt roliga intervjuer och möten. Jag har fått in föreläsningsuppdrag, coachat en ledare och börjat bli mer aktiv på LinkedIn så det är intensiva dagar nu.

En annan guldklimp var också måndagens besök i Söderåsen och att jag har lyckats hålla mig borta från både internet och telefon nästan alla kvällar i veckan. Inte riktigt alla men nästan. Är en ny arbetsrytm och rutin på spåren och det ska bli spännande att se hur hållbar den kommer vara över tid.

2018-10-06_09-33-25

Veckans sämsta

Lätt att jag inte fick ihop artikeln om utmaningar för kvinnliga, blivande ledare. Fortsatte skriva på den men jag har inte fått ihop den bra nog än så därför kommer jag helt fräckt att hålla på den tills jag är nöjd nog med resultatet.

Veckans utmaning

Att hålla nere pulsen och hitta vilopulsen. Går så snabbt och lätt upp i varv när det är mycket att göra – fastän jag inte behöver göra det ens lite grand. Men jag har medvetet klivit in i den här nya utvecklingsfasen med lite ökad belastning och jag upplever ändå att det går väldigt bra. Kroppen ska bara hänga med och inse att vi inte behöver stressa bara för att det är mer som händer.

StartUp Bar

Framåtblick

Just nu har jag faktiskt lämnat köksbordet och sitter på tåget som dunkar förbi dimmiga skogar. Kommer ägna resan åt att skriva och göra en skoluppgift. Väl hemma blir det bara att plocka upp lillebror för att åka ut till min mamma för att hänga med familjen. Ska bli så fint! Sedan hämtar jag upp Mackan (som jobbar idag) och så sticker vi ut till kompisfamiljen och hänger.

Veckans ledarskapstanke

Jag har tänkt rätt mycket på det här med att stänga av och sätta på jobbet. Det blir ju om möjligt ännu tydligare när mitt jobb, på flera sätt, finns i min egen hjärna att det kan vara svårt att koppla bort det. Kommer nog skriva ihop ett blogginlägg om det framöver men jag tar gärna emot era tankar och tips: hur gör du för att inte ta med dig jobbet hem?

Berätta gärna om din vecka med! Hur har du haft det? 

Föregående

Bilder från framgångseventet i september

Nästa

Tankar om mina studier

2 Kommentarer

  1. Profilbild

    Stefan L Andersson

    Det var trevligt att träffa dig på Start Up Bar. Det känns att du har känsla för hur ledarskap ska gå till. Det jag själv lärt mig om ledarskap har jag mest hämtat från den gamla kinesiska filosofin som kallas Tao. Tao lär betyda “vägen” . Ledarskap handlar ganska mycket om att just leda resurser, och inte om att samla och gripa resurser. Saker och ting ska ju flyta…

    • Clara Löfvenhamn

      Hej Stefan! Tack, det var trevligt att möta dig med. Jag tycker Taoismen är otroligt spännande men har ännu inte närmat mig den ännu. Dock är det en ledarskapsgren som jag kommer läsa mer om i framtiden! 😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se