God morgon! Hur är läget? Jag mår finemang. Ligger här i sängen med en spinnande liten katt och skriver, en väldigt mysig start på dagen. Kom att tänka på det. Jag har väldigt få arbetsuppgifter där det är fastslaget när jag ska göra dem i mitt jobb, men på lördagsförmiddagarna är det allt som oftast en självklarhet att skriva med er. Fin grej! Framförallt när en har haft en fullmatad vecka och kan behöva sätta sig ner och reflektera lite över den.

Lecture

En mörk bild från veckans föreläsning. Förra året var jag nämligen på ett influencerevent på Studio Malmös Black Box – ett stort rum som är som en stor svart låda. Då tänkte jag att det hade varit svincoolt att få föreläsa där någon dag och ja, nu hände det. Kul och framförallt var det ett väldigt roligt gäng från Skånska Branschorganisationen från Möten och Event att få hänga med!

Tillbakablick

Det här har varit en spännande och fruktansvärt rolig vecka. En fantastiskt fin möjlighet har dykt upp från ingenstans som har gett mig mycket att grunna på. Kan inte berätta om den nu men gör det så snart jag kan och får. Sedan har jag skrivit mycket, pluggat och föreläst och hängt med vänner. Så det har varit en fin blandning av allt!

Veckans bästa

Hehe, allt ovan? Även om tröttheten från den ökade mängden träning har påverkat mig mycket så känns livet pretty damned awesome right now. Något som har värmt mig extra mycket är alla DM’s och kommentarer jag fått från er under veckan. Det är kontakten med er som gör att det här jobbet så roligt!

Malmö

Fick både fika och hänga med en av mina klokaste businessmentorer Leslie med och spana på allt från hennes nya utsikt till att träffa hennes grymma team. Så fint och ovärderligt att få bolla saker med en mer erfaren entreprenör.

Veckans sämsta

Alltså, de här humörsvängningarna som kommer vissa kvällar med den ökade tröttheten är ju inte jätteroliga. Det plus PMS i början på veckan var en intressant kombination, hähä. Men det var nyttig träning i konsten självbehärskning och alla har vi som tur var överlevt de gånger jag misslyckades med den.

Veckans utmaning

För den som inte hängt med, under Irlandsresan och efteråt har jag (under sjukgymnastens översyn) steppat upp min träning och mitt motionerande. Vilket förstås är rätt dränerande. Jag har varit trött och obalanserad med ett par rätt rejäla humörsvängningar. Som tur var märker jag ändå att det blir bättre och att jag får små, små steg i rätt riktning vilket är grymt uppmuntrande. Jag har dessutom varit duktig på att pausa och vila ordentligt även om jag har jobbat (nästan) som vanligt.

TT

Min ständiga lilla följeslagare är så nöjd varje gång som vi jobbar från sängen.

Framåtblick

Nu väntar en social helg med många happenings. Idag ska jag först i väg till Helsingborg och fika med några av de bästa tjejerna som jag vet. Efter det väntar en tjejmiddag hos min fina svägerska och jag kommer nog att sova över där. I morgon blir det en kombination av vila, plugg och brädspel.

Veckans ledarskapstanke

Eftersom jag läser fortsättningskursen i sociologi nu så blir det oundvikligt att börja fundera kring vårt affärs- och arbetslivs historia och skeendet från den industriella revolutionen fram till idag. Vilket påverkan kapitalismen har haft på vårt samhälle och religionen dessförinnan. Hur hade vi levt idag om inte kapitalismen hade funnits? Eller religionen för den delen? De har trots allt “bara” en hundrafemtio respektive tvåtusen-isch år på nacken och mänskligheten har funnits ett bra tag före dess. Stora tankar jag vet men det är sådana griller som vaknar i min skalle med de här studierna. Mycket spännande även om en sällan känner sig klokare av dem.