En annorlunda lördag

Hejsan! Hur är det? Jag mår fint men måste säga att jag har en väldigt annorlunda lördag här. Ligger nämligen på badrumsgolvet och skriver dessa rader. Varför?Ja du, det är en historia i sig och den började med att jag fredagsglad gick till kontoret i går morse när jag på vägen hör en katt som vrålar inifrån motorrummet på en bil.

Anledningen till den annorlunda lördagen återfinns i transportburen

Äntligen infångad! Foto: Erik Anderberg

En annorlunda lördag

Sedan följde en ömsom intensiv och ömsom långtråkig jakt. Det tog en bra bit över tre timmar att få fatt i den lilla kattungen som hoppade in och ut ur motorn i totalt fyra olika bilar. Till slut var vi åtta personer som jobbade för att få ut henne ur en bil. Jag, min sambo, vår kompis, bilägaren, räddningstjänst och brandmän. Till slut fick brandmännen montera ner bottenplattan under motorn för att lura henne att krypa upp i motorn där jag kunde fånga henne. För det är nämligen en liten flicka som nu bor i mitt badrum. Som spottar och fräser på mig om jag kommer för nära och som skriker i högan sky när jag går.

Jag kallar henne för Mara och är så himla, himla glad. För idag har jag med hjälp från den grymma tjejen från Räddningstjänsten hittat ett nytt hem åt henne. Ett sådant där hem som känns riktigt, riktigt bra i hela magen. Hon kommer få ett så fint liv den här lilla skitungen som redan har börjat slappa av så pass att hon sover, tvättar sig och leker så som en liten kattunge ska göra. Åh, obeskrivlig glädje!

Men ja, jag tänkte att vi ska en tillbakablick på hela veckan. Inte bara gårdagen även om den var tämligen spännande och ingalunda såsom jag tänkt. Jag menar, här går man fredagsglad och superfixad till jobbet för att träffa Christine och fota till bloggen och slutar upp med att kräla i rännstenen halva dagen. Ah well, lätt värt både det och antibiotikakuren som jag går på nu eftersom lillan bet mig när jag fångade henne.

Mara

Hur söt får man bli?

Tillbakablick

Veckan har varit en blandning av riktigt högintensiva dagar och lugna sådana. måndagen gick i ett hyperläge efter jag sköte Influencers of Sweden Insta Stories och jag måste passa på att tacka alla er som hört av er efter att jag gjorde det. Så himla roligt att ni gillade det jag gjorde! Tisdagen och onsdagen blev lugna dagar då jag jobbade ikapp mig själv och torsdagen var superintensiv igen med en massa spännande möten.

Veckans bästa

Att lilla, lilla Mara mår bra, efter omständigheterna och att hon ska få en ny, alldeles egen familj. Kommer nog fällas en och annan tår i morgon även om det också ska bli skönt att få sova i sin säng igen! Annars så har veckans bästa varit att jag verkligen kommer att kunna fortsätta köra på med min egna verksamhet i höst när starta eget-bidraget tar slut. Det har givetvis varit målet hela tiden. Jag har egentligen aldrig trott något annat och vet givetvis inte med säkerhet vad som kommer hända i framtiden. Men det känns ändå skönt att se nu att detta kommer funka och förhoppningsvis bli prick så bra som jag hoppas och drömmer om.

Veckans sämsta

Att folk släpper ut katter hejvilt? Den rent utav bisarra kritik som riktades mot Influencers of Sweden i veckan? Kommer att prata mer om det senare i ett eget inlägg i morgon bitti. Skulle egentligen ha skrivit det till er redan igår men ja, en liten luddig sak kom som i vägen.

Veckans utmaning

Har varit att orka med även om det har varit en pressad vecka och det har jag faktiskt skött med bravur. De här tomma oplanerade dagarna var precis det som behövdes för att orka och hinna med allt som jag önskat och tänkt. Måndag-torsdag i alla fall. Sen var det kört, haha.

Mara

Som sagt. Bedårande! Och just nu precis så lekfull och busig som en liten kattunge ska vara.

Framåtblick

Ja du, sambon är bortrest i helgen så jag hade egentligen en helt ledig, helt tom helg inplanerad. Visste inte mer än att jag skulle jobba så lite som möjligt och äta kräftor (passar på när jag är själv hemma). Nu känns det som att jag kommer bli hemmavid och förmodligen stanna i badrummet den större delen av helgen.

Veckans ledarskapstanke

Den här veckan har tankarna kretsat mycket kring mitt egna självledarskap. Jag är långtifrån perfekt men jag kan ändå se att jag förbättras, lite, lite, hela tiden. Jag tar bättre och bättre hand om mig själv, lär mig så mycket som möjligt från mina misstag och det är roligt att känna.

Hur har din vecka varit? Har du haft det bra?

Föregående

Svammel och vardagsfluff

Nästa

Jag är InoS

6 Kommentarer

 1. Profilbild

  Men lilla hjärtat! Vilken tur att du hittade henne och att ni kunde hjälpa henne och även hitta ett nytt hem till henne. Underbart att det finns människor med hjärtat på rätt ställe.

  Min vecka har varit tuff. Har suttit vak hos min morfar som gick bort i torsdags morse. Men han lider inte längre.

  Kram

  • Clara Löfvenhamn

   Jag beklagar innerligt din sorg. Förstår verkligen att detta har varit en hård vecka och skickar en massa kramar och omtanke <3 Visst är det härligt att det finns människor som bryr sig och det är så himla skönt att den här lilla sötnosen kommer att få ett riktigt fint hem. Ta hand om dig!

 2. Profilbild

  Så underbart att det löste sig!!! Heja dig Clara <3
  Veckan har varit… kaotisk och jäkligt pissig faktiskt. Men det tar vi en annan gång. Ha en skön söndag 🙂 Kram

  • Clara Löfvenhamn

   Ja, det var grymt skönt att det blev en riktig solskenshistoria till sist! Usch och fy och blä för en tråkig vecka alltså, hoppas att du får vila idag och att nästa vecka blir bättre! <3 Kram

 3. Profilbild

  Så fint att hon fick ett nytt hem!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se