Hej, hej från Visby! Hur står det till? Efter en underhållande och bitvis djuplodande biltur (underbart vilka diskussioner som kan uppstå när filosoferande entreprenörer möts) kom vi fram till Gotland. Måste ju säga att här är så fint. Jag trodde det men verkligheten trumfar verkligen fantasin! Det är första gången jag besöker Almedalsveckan och det ska bli superkul att få se vad detta är för något. Som förberedelse har jag intervjuat, nästan, alla jag har mött som varit där tidigare och bett om deras bästa tips. Så jag tänkte att jag sammanställer dem här! Med förhoppningen om att en checklista för Almedalen kanske kan vara till nytta både för mig själv och er.

Almedalen

Almedalsveckan, vissa kallar den för en Stockholmsk ankdamm, andra för en grym möjlighet till att nätverka. Ska bli spännande att se vad min egen uppfattning om den blir!

Checklista för Almedalen

Vet varför du åker dit

Att veta varför man åker dit och vad man vill ta med sig därifrån är bland de topp vanligaste tipsen jag har fått. Själv kör jag på den mer avslappnade varianten där jag, utöver det panelsamtal som jag ska vara med i, tänker att nätverkande och research står i fokus. Vad är det här för evenemang? Vilka är där? Hur går det till? Etcetera. Känns som en lagom, kravlös inställning.

Sätt ihop ditt egna program

Eftersom det är tusentals seminarier och mingel som pågår samtidigt så är det en bra idé att sätta ihop sitt program i förväg så man har en hum om vad man inte vill missa.

Planera in och prioritera pauser

Med så många människor på samma plats och så många aktiviteter som pågår samtidigt har jag fått med mig att det är superviktigt att planera in pauser och väl där prioritera dem. Så man orkar med hela veckan och slipper blir fullständigt överarbetad. Kan tänka mig att det är lätt att dras med när man väl är där så det låter klokt att ha med sig det i bakhuvudet.

Ha med många visitkort

Ryktet säger att Almedalen kan bjuda på grymt nätverkande, något jag verkligen ser fram emot och därför tar med en rejäl hög med visitkort.

Almedalen

Ett annat tips som jag har fått är att passa på och njuta av den vackra miljö som Visby utgör medan en väl är här, låter klokt för här är verkligen så vackert!

Ta på promenadvänliga skor

Kombinationen av långa dagar på språng och kullersten tycks vara förrädisk så fotriktiga skor är något jag har blivit varmt rekommenderad. Jag som egentligen inte gillar sneakers på arbetstid kommer nog tyvärr att behöva göra avkall på mitt tycke och smak för att skona mina knän med andra ord. Lite deppigt men sån’t är livet.

Ha alltid med en vattenflaska

Ett annat råd är att ha med sig en vattenflaska för jämnan. Inte minst om det är varmt!

Lämna din FOMO hemma

Hur du än gör så kommer du inte kunna gå på allt eller vara överallt – något som verkligen kan trigga ens fear of missing out. Så lämna den hemma och försök att vara lagom strategisk. Jag har redan hunnit inse att många av de seminarier som jag är intresserad av sker samtidigt så det blir tuffa beslut vissa dagar.

Planera in tid för återhämtning efteråt

Att vara post-Almedalen-slutkörd tycks vara en relativt vanlig åkomma. Därför har jag låtit bli att planera in någonting avancerat helgen och dagarna efter att jag kommit hem. Som utmattad är det lätt hänt att bli upplevelsebakis och jag tvivlar på att en tillställning som detta är ett undantag från den regeln.

Nu vill jag dock höra. Har du varit på Almedalen tidigare och vad är i så fall ditt bästa tips? Please do share! Vill höra dem alla.

Liknande inlägg: