Utöver mitt arbete med att driva Bossbloggen så grundade jag i september 2018 Facebook-gruppen Bossbrudar för kvinnor som är eller vill bli chefer. Sedan dess har den fått över femhundra medlemmar som ställer frågor, får stöd och tar del av andras erfarenheter och perspektiv i frågor inom ledarskap, karriär och affärsliv.

Jag visste att det fanns ett behov av en grupp som denna, men jag hade aldrig anat att den skulle växa så snabbt. Det är så roligt!

Clara Löfvenhamn

Bossbrudar är Facebook-gruppen för kvinnor som är eller vill bli chefer och startades av Clara Löfvenhamn från Bossbloggen

Bossbrudar – Facebookgruppen för kvinnor som är eller vill bli chefer

Syftet med gruppen går i linje med arbetet som sker på Bossbloggen. Vi behöver fler kvinnliga ledare i vårt affärsliv och ambitionen är att vi i nätverket som gruppen utgör ska kunna bidra till att det händer snabbare tillsammans!

Min personliga förhoppning är också att ännu fler kvinnor ska få de verktyg, det stöd och de möjligheter som de behöver. Inte bara för att kunna bli chefer utan också att kunna göra ett bra jobb från dag ett eftersom de redan har tryggheten och kunskaperna som de behöver i det nya uppdraget.

Studier visar att det kommer dröja till 2039 innan vi har jämställda ledningsgrupper i Sverige och majoriteten av våra branscher har till största del manliga ledare trots att kvinnor och män är lika mycket ute i arbetslivet. Visst, Sverige har kommit långt i vissa jämställdhetsfrågor men det är 2019 nu och det är dags att snabba på utvecklingen ännu mer.
Clara Löfvenhamn, grundare Bossbrudar
Är du kvinna och är eller vill bli chef? Då är du varmt välkommen att ansöka om medlemskap i Bossbrudar.
Är du man och känner att du skulle vilja bidra till jämställdhetsutvecklingen även om du inte kan gå med i gruppen? Tipsa gärna vidare om den till de kvinnligare ledare och blivande chefsaspiranter som du har i din omgivning. Alla behöver vi vara med och bidra till ett jämställt arbetsliv för att nå ända fram.

Du prenumererar väl på Ledarskapsbrevet?

Ledarskapsbrevet är för dig som vill vässa ditt ledarskap och utvecklas som ledare och skickas ut en till två gånger i månaden. Vill du också få det? Skicka ett mejl märkt “Ledarskapsbrevet” till clara@bossbloggen.se eller registrera dig i menyn så ordnar jag så att du får det.