Bossbloggens årskrönika 2016

Jag tycker om att stanna upp reflektera med jämna mellanrum, över både stort och smått. Så redan förra året bestämde jag mig för att använda mig av UnderbaraClaras frågor när det var dags att sammanfatta Bossbloggens årskrönika 2016. Känns episkt att det är dags för det nu: nyårsaftonen till ära!

Ikväll står som vanligt sällskapet och maten i fokus så här blir det lugnt men trevligt. Jag hoppas att ditt nyår blir precis så stillsamt, festligt, glittrigt eller vardagligt som du vill ha det.

Happy New Year!

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut? 

Jag gjorde massor med saker som jag aldrig har gjort förut. Starta en blogg. Säga upp mig från ett fast jobb utan att ha ett nytt. Ta klivet ut i en helt ny, främmande bransch. Gå på BBCon. Upplevde mitt första Twittertroll. Jag lagade vegetarisk trerättersmiddag två lördagar i rad. Blev bjuden på opera och det var prick så fint som jag föreställt mig det.

Genomdrev du någon stor förändring?

Flera! Men att börja identifiera mig som professionell bloggare och fatta beslut utifrån det har nog varit den största omställningen. Jag har också blivit ännu mer medveten om hur viktigt det är att en tar ansvar för sin egen hälsa – det är ingen som kan göra det åt en.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Jodå, två små bebisar har det allt blivit. Och flera besked om nya som kommer, så fint!

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?

Hur ska man välja? 4 juli då jag äntligen startade Bossbloggen var storslagen. Den 27 december var också en nyp-mig-armen-upplevelse (berättar mer senare). Detta tätt följt av min födelsedag, midsommar, vår årsdag och dagen som jag sa upp mig. De var alla pirriga och minnesvärda.

Dog någon som stod dig nära?

Lyckligtvis inte. Två personer som står mig nära blev allvarliga sjuka men de klarade sig och för det är jag oändligt tacksam.

I Bossbloggens årskrönika 2016 ser vi tillbaka på resorna under året

Istanbul var en fantastisk upplevelse med extremt mycket historia, kultur och mat.

Vilka länder besökte du?

En vecka i maj spenderades i Istanbul – helt otrolig stad. På gott och ont. Vill absolut åka dit igen. Annars har det varit ovanligt stillsamt på resefronten.

Bästa köpet?

Min nya fina dator. Har inte haft en egen på ett par år och det är sån lyx att kunna skriva, redigera bilder och video från en och samma dator.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Det var många saker som gjorde mig riktigt glad. Min sambo får mig att bryta ihop av skratt nästan varje dag. Att få äta god mat och prata om allt och ingenting med honom, min familj eller vännerna är alltid en tiopoängare som gör mig lycklig ända in i märgen.

Saknar du något under år 2016 som du vill ha år 2017?

Det skulle väl vara det där med hälsan. Har haft otaliga förkylningar och feberduster eftersom jag har jobbat mer än vad kroppen egentligen klarat av.

Vad önskar du att du gjort mer?

Jag kan önska att jag hade varit friskare så att jag hade kunnat rida och träna mer. Varit lite mer social. Men ja, så kan det vara ibland.

Horse back

2017 hoppas jag kommer innebära många fler timmar i sadeln!

Vad önskar du att du gjort mindre?

Stressat. Framförallt när det egentligen inte har behövts bli stressad alls.

Favoritprogram på TV?

Har som sagt ingen antennsladd så kan inte titta på TV. Men om vi pratar TV-serie så är WestWorld den överlägsna vinnare.

Bästa boken du läste i år?

Patrick Rothfuss the Slow Regard of SilentThings. Den handlar inte om så mycket, men är så himla näpen och vackert skriven. En bok för oss som är lite trasiga.

Största musikaliska upptäckten?

Att kunna lyssna på musik över huvud taget. Är extremt ljudkänslig på grund av utbrändheten och all migrän men nu under den senaste månaden har jag så smått kunnat börja lyssna på musik igen. Magiskt!

Vad var din största framgång på jobbet 2016?

Att Bossbloggen har gått så himla bra!

Thåström

Att få börja lyssna på musik igen, om än i små doser, har varit awesome och innebär en hel del Thåström.

Största framgång på det privata planet?

Att jag har blivit friskare från min utbrändhet. Jag är inte helt i mål än men jag har kommit en bra bit på vägen under året som gått.

Största misstaget?

Att jag inte sjukade mig direkt när jag blev så in i bomben förkyld både i somras och under hösten. Jobbade på och var i stället helt utslagen kvällar och helger i över en månad båda gångerna. Det var fel prioriterat. När man blir sjuk ska man vila direkt så kroppen kan läka snabbare.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Bra fråga! Både och tror jag. 2016 har överlag varit relativt stillsamt men också rätt slitsamt. Många tårar men också väldigt mycket skratt och glädje.

Vad spenderade du mest pengar på?

Mat och min bil. Oglammigt men nödvändigt.

Något du önskade dig och fick?

Haha, låter det cheesy om jag säger Bossbloggen? Har ändå gått och dagdrömt om att få starta den sen förra hösten. Känns så kick-ass att den sätter en fet guldkant på min vardag nu.

Något du önskade dig och inte fick?

Fler timmar på dygnet.

Bossbloggens årskrönika 2016 är stark!

Jag känner mig så trygg och stark och redo för att möta 2017 och alla oanade äventyr. Ska bli roligt också att se vad jag och min bästa vapendragare kan hitta på för hyss med våra kameror. Foto: Zeynep Seitomer

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?

Den var fylld av kärlek, tacksamhet och oro. Jag var på väg att hälsa på en nära vän som var inlagd på sjukhuset när två andra kompisar hoppade på mig på gatan för att överraska mig. De visste att min sambo jobbade kväll så efter att vi varit på sjukhuset och kramats med vår vän så gick vi ut och åt. Så himla fint!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Att jag var lite friskare, starkare och orkade mer. Men det är okej, jag tycker 2016 har varit fint ändå!

Vad fick dig att må bra?

Du. Du som läser detta. Det spelar ingen roll hur trött, ledsen eller grinig jag har varit när jag loggar in här och börjar skriva. Efter ett par rader så börjar jag nästan alltid att le igen eftersom jag verkligen älskar att hänga med er.

Vem saknade du?

Några få men i gengäld saknar jag dem innerligt.

De bästa nya människorna du träffade?

Alla er som jag har lärt känna i samband med bloggen. Vilka fantastiska inspirationskällor ni är!

Mest stolt över?

Att jag inte bara drog igång bloggen utan att jag har gjort det så pass bra med den lilla tid jag har haft tillhanda.

Bloggmiddag

Några av de fantastiska bloggbrudar som jag har lärt känna de senaste sex månaderna – mer inspirerande, peppande och coola människor får man leta efter! På bild: Sandra, Moa, Maryem, Mona, Paulina och Victoria.

Högsta önskan just nu?

Att bli helt frisk från utbrändheten står högst på listan.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Massor och ingenting. Jag vill bli mer hälsosam och välmående men ändå tjäna pengar. Jag ska träna på att vara ledig. Det har varit extremt uppenbart dessa mellandagar hur kass jag är på att vara just det. Mitt arbetsliv är än så länge ett enda oskrivet blad och det ska bli så spännande att se vad som komma skall.

Happy New Year!

En sak som jag kommer ta med mig från 2016 in i 2017 är tacksamheten över att du är här och läser detta, alla kommentarer, mejl och diskussioner. Jag hoppas du vill följa med in i 2017 och att du får ett riktigt gott nytt år!

Och som vanligt är jag nyfiken: hur ser dina tankar ut om ditt 2016? Hur har du haft det? Ser du fram emot något särskilt under 2017?

Liknande inlägg:

Föregående

Clara Tolls årskrönika: vill fortsätta bygga lag

Nästa

Min klädstil under 2016

14 Kommentarer

 1. Åh vilket spännande år du har framför dig!

  Jag har sammanfattat mitt 2016 här: http://www.carinh.se/blogg/2016/12/mitt-2016. Kortfattat har det varit ett grymt år, lite krämpor på slutet till trots.

  Mitt 2017 ser jag fram emot enormt. Det största är väl att vi ska bli en till i famlijen i mars, det längtar jag till av många anledningar. Jag vill ju såklart träffa lillasyster och se vad hon är för en, jag är väldigt pepp på bebismys en gång till och så ska det bli himla skönt att få tillbaka min egen kropp igen. Att få sova på mage är inte att underskatta.

  Mina fokusområden för 2017 är: Träning, kost, familj, ekonomi, blogg och sociala kontakter. Jobbet och karriären får stå tillbaka lite till förmån för sånt som känns viktigare och roligare nu.

  • Clara Löfvenhamn

   Ja det blir ett superspännande år! Tyckte väldigt mycket om din sammanfattning och måste ju säga att det låter som sjukt bra fokusområden. Mars är en grymt bra månad för bebis (jag är född den sjunde ;p) och tycker du gör helrätt i att prioritera allt sånt roligt året som kommer. Ska bli roligt att följa dig 🙂

 2. Vilken fin sammanfattning! Det är en ständig kamp i det där med balans mellan vila/hälsa och arbete/framgång. Önskar ett Gott Nytt år!!!

  • Clara Löfvenhamn

   Tack! Ja, det är dessvärre inte lika enkelt att efterleva det i praktiken alltid om i teorin. Framförallt när man är en rastlös själ som person 😉 God fortsättning till dig med – ska bli kul att fortsätta följa dig under 2017 😀

 3. Åh bästa du! Älskar din stora guldkant på din vardag. Ser fram att följa dig under 2017 <3

 4. Vad kul med dom här frågorna! Tar och kopierar dem, men tror jag delar upp dem på fler inlägg för att det inte ska bli för långt att läsa.
  Sådana här frågor/svar är ändå kul, man lär sig känna sina bloggvänner ännu bättre då man läser dem.

  • Clara Löfvenhamn

   Visste är de härliga?! Det är fritt fram att kopiera men skriv bara att frågorna ursprungligen kommer från UnderbaraClara och länka till henne 🙂 Gillar med såna här listor, är ett lättsamt och trevligt sätt att lära känna varandra på 😀

 5. Härlig sammanfattning av året! De där frågorna var ett läckert sätt att få ut mycket av det som har hänt! Och så blev jag ju väldans nyfiken på att få veta mer om vad som hände 27 december, fniss!

  Ha det gott så länge!
  Kram från
  Anna

  • Clara Löfvenhamn

   Eller hur? Föll för dem direkt när jag läste dem hos UnderbaraClara. Haha, inte min mening att teasa den så – men lovar att berätta mer längre fram 😀 Stor kram!

 6. Så roligt att få ta del av ditt år. Mäktigt att ha gjort så markanta förändringar i sitt liv under bara ett år 🙂 Mest pepp blev jag ändå av ridningen, vill också! <3

  • Clara Löfvenhamn

   Tack! Ja, detta var inget som jag hade anat för bara ett halvår sedan. Livet kan ta en till väldigt häftiga platser om man tillåter det 😀 Är faktiskt också mest pepp på ridningen – ska försöka börja rida en gång i veckan nu, bygga upp kroppen och balanssinnet igen. Och snusa häst i största allmänhet förstås 😉 Har du vägarna förbi såhär långt söderut någon gång är det bara att hojta till – finns det en söt liten häst att njuta av <3

 7. Har inte läst här inne så där hemskt länge så väldigt kul att få ta del av din årskrönika, och det där med att säga upp sig – så jäkla inspirerande. Suger åt mig sånt som en svamp, det ger mig hopp och tröst på något sätt att livet är föränderligt. Fint!

  • Clara Löfvenhamn

   Du är varmt välkommen Christin! Och jo, mycket kan hända på kort tid – på gott och ont antar jag. Denna förändring är ju som tur var av godo och jag kan varmt rekommendera att slänga sig ut i den fria luften om man får möjlighet. Det är nervkittlande men grymt häftigt! 😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se