God morgon, god morgon! How is the läge? Mår du bra? Det gör jag. Borta bra men hemma bäst alltså och även om jag bara varit borta i knappt två dagar så är det fint att vara hemma. Vet inte vem som är gladast över att ha mig här igen, fästmannen eller min katt, haha.

Ingrid

Träffade Ingrid genom gemensamma nätverkskontakter och wow, vilken häftig karriär hon har gjort. Var så intressant att få höra om hennes forskning om ledarskap i olika former. Är till hennes kommande ledarskapsbok som jag har blivit intervjuad!

Tillbakablick

Den här veckan har verkligen varit superfin. Gillar ju när det är en blandning av olika saker och det har det verkligen varit dessa dagar. Jag har haft skrivstuga, varit på vift, träffat och pratat med massa trevliga människor, föreläst och blivit intervjuad och lite till.

Veckans bästa

Glädjeruschen som en får av att föreläsa för ett riktigt härligt gäng, att få hänga med både gamla vänner och nya bekantskaper och få fördjupa relationer genom att resonera, diskutera och tycka olika. Det var otroligt hedrande att få bli intervjuad till en bok om ledarskap, den fjärde intervjupersonen till min egen bok tackande glädjande nog ja och andra spännande saker är i görningen. Ska bli så roligt (och rätt så pirrigt) att se vad som kommer att hända nu i vinter och vår!

Stockholm

En vy från tåget när jag anlände till hufvudstaden.

Veckans sämsta

Sämst var lätt att jag har gjort bort mig två gånger med att uttrycka mig klumpigt som fasiken utan att ens inse det. Ingen höjdare och galet pinsamt när insikten slog mig. Det var bara att krypa till korset direkt och be om ursäkt. Ibland gör man bort sig och då gäller det helt klart att ta sitt ansvar även om välviljan var god.

Veckans utmaning

Hehe, när jag var mitt uppe i en sak med plugget som var tvungen att hända n-u-nu och får sms om att mitt bankkort har blivit spärrat pga skimningsförsök. Det var lite… Pyssligt att bolla samtal med flera olika bankpersoner samtidigt som jag sprang runt och fixade böcker till skolan. Som tur var slutade det väl med hela alltet även om det var svettigt där ett tag.

Drinks

Förutom en massa jobb hanns det med en alkoholfri drink på Haymarket med. Himla fint men bäst var ändå att jag spontant sprang på mina fantastiska entreprenörskollegor Yasmin och Malin, så mysigt!

Framåtblick

Förutom att mamma, lillebror och svärfar kommer på middag idag och vi ska förbereda för det så har jag noll och ingen aning om vad som händer i helgen. Känns lagom och bra!

Veckans ledarskapstanke

Den här veckan har jag funderat rätt mycket på kontrollbehov i olika former. Exempelvis hur mycket arbetsgivare, inte alla men många, hade tjänat på att låta medarbetare få prata om sitt jobb i sociala medier. Och då inte bara formell information som har kommunicerats ut från informationsavdelningen utan mer vardagliga, snabba aktuella saker i sina egna kanaler.

Om man bara i förväg och under tiden pratar om riktlinjer, direktiv och har en tillåtande miljö för att lyfta frågor om osäkerhet råder. Då kan det blir den bästa sorten av ambassadörskap som inte bara stärker organisationens varumärke och attraherar framtida arbetskraft. Det kan också föra fram sakfrågor som har betydelse för organisationen. Men ja, då gäller det att man vågar släppa på eventuella kontrollbehov, att medarbetarna får den utbildning de behöver och att man har en plan för hur det ska gå till om något går fel. Men vågar man göra det, då finns det mycket att vinna.

Men ja, det var min vecka det. Som du hör har det hänt en del. Hur har du haft det? Har det hänt något särskilt eller har det varit lugnt och stillsamt?