God morgon, hur står det till? Med mig är det bra. Är så skönt att känna att bitarna faller på plats och igår fick jag fixat många av de saker som har skavt i mig de senaste veckorna. Men nu är 2018, med undantag för bokföringen, stängd. Jag har landat i vad jag ska ta med mig in i 2019 och efter nyår ska jag köra en ny konferens med mig själv där jag tittar närmare på vad för fokusområden jag ska ha då. Känns bra!

Smile

Såhär glad blir jag när jag tänker på 2019. Det ska bli verkligt spännande att se vad som händer alltså, can’t wait!

Tillbakaklick

Den här veckan har varit bra! Den har känts och varit kort pga utbildningsdagarna men jag har hunnit med det som jag behövde avsluta före jul. Resten har jag samlat i en lista som får följa med in i 2019. Jag har närt en del huvudbry om en sak som jag funderar kring inför nästa år men även den börjar falla på plats så det är skönt.

Veckans bästa

Hmm… Svårt att välja – är så mycket som har varit fint. Alltifrån utbildningen till veckans möten, samtal och att få avrunda året. Även om jag tycker att det andra året som företagare har varit tufft så är det ändå glädje och tacksamhet jag känner när jag tänker på det. Jag har lärt känna fantastiska människor, jag har underbara vänner och kollegor och många i min omgivning som tror på mig. Det värmer gott.

Samtidigt är det coolt att det nu är två år sedan som jag slutade mitt heltidsjobb. Hur coolt är det inte vad som har hänt sedan dess alltså?

Veckans sämsta

Vet inte om det har hänt något som är direkt dåligt? Förkylningen har försvunnit alldeles och livet känns bra.

Coffice

Var så mysigt igår att sitta på café, titta ut på regnet och fundera igenom året som gått!

Veckans utmaning

Jag vet! Det har varit att ställa väckarklockan. Har behövt göra det fyra dagar av fem den här veckan (måste vara något slags rekord) och det var en utmaning, haha.

Framåtblick

Jag smygstartar faktiskt mitt jullov så smått nu. Det blir några blogginlägg till innan jag stänger ner helt men mejlen är satt på autosvar och nedtrappningen är ett faktum. De kommande dagarna blir sociala och jag ser fram emot att få hänga med mina nära och kära.

Veckans ledarskapstanke

Den här veckan har jag funderat mycket på känslornas roll och betydelse i organisationer. Vi vill ju gärna se oss själva som logiska, rationella varelser och så är vi i själva verket oftast känslostyrda. Är det så konstigt att engagemang och resultat blir högre och känslorna också finns med och får ta plats? Nä, verkligen inte. Och ändå finns det företag som inte förstår detta och fortsätter köra på som om medarbetarna vore mekaniska dockor. Fascinerande, inte sant? Jag har en känsla (höhö) att vi kommer återkomma till det ämnet. Men det hade varit intressant att höra vad du tänker: hur stor plats har känslor eller får de ta på jobbet?

Och annars då? Hur har veckan din varit?!