Balans hit och balans dit

Förra veckan var jag på en gratisföreläsning från Balansekonomi och jag har har sedan dess funderat mycket på det här med balans.

Balans hit och balans dit

På sätt och vis är vi väl alla lindansare som försöker ta oss fram över livets tunna tråd samtidigt som man jonglerar livets olika bollar? Och då har man ofta inte bara en ryggsäck med tunga erfarenheter i  som man ska kompensera för – man har dessutom kanske någon annan dödvikt eller energitjuv att släpa på. Vissa har många bollar i luften medan andra har färre. Vissa befinner sig på tio meters höjd medan andras lina ligger på marken. En bra påminnelse om att vi alla har olika förutsättningar i livet. Och ibland behöver man kanske rentutav ta en paus. Kliva av linan och sätta sig i gräset bredvid en stund. Been there, done that.

Sedan var det att börja om igen med balansakten, sakta men säkert. Nu äntligen är jag stark nog  att ha börjat min nya resa mot en balanserad vardag med så roliga problem som möjligt. Hur den kommer att se ut återstår att se.

Clara Löfvenhamn

Ibland är det nödvändigt med en paus från vardagen och livets balansakt.

Vad innebär balans?

Charlie Söderberg pratade också i sin föreläsning om olika typer av rikedom. Att man kan ha fysisk, inre och ekonomisk rikedom. Jag tänker att det lika gärna kan översättas i balans. Att ha fysisk, psykisk och ekonomisk balans. Innebär det att balans = rikedom? Jag tror nog precis som Charlie Söderberg förespråkade att fler (inklusive jag själv) kan uppnå rikedom och balans i sin vardag. Men kan inte låta bli att undra om det, precis som självförverkligande, också kan vara en lyxvara som inte erbjuds alla?  Är balans något som alla vill ha? Företagen borde väl vilja ha det mellan sina kostnader, sitt resultat och sitt välmående. Vi har berört ämnet om balansen mellan nytta och nöje tidigare och vad som händer om man inte har det.

Balans

Tänk. Den här promenaden hade jag inte kunnat göra alls för ett drygt år sedan eftersom min migrän sätter sig på just balanssinnet. Men nu så! 🙂

Började fundera på om balans innebär att man står still eller stagnerar men det stämmer såklart inte. En välbalanserad lindansare kan ju röra sig i alla möjliga riktningar. Samtidigt kan jag inte låta bli att undra: är balans slutmålet eller ett verktyg?

Föregående

Min friskhetslista

Nästa

Så låter du bli att skrämma män på jobbet

2 Kommentarer

  1. Profilbild

    camilla

    Jag vill ha en viss dynamik. Full rulle – lung läge, huset fullt – bara jag hemma, i elden – otänd brasa. Fast båda poler behövs. Det ger mig balans, fast utan stiltje.
    Jag tror balans är just det lindansaren gör. Känner in stegen och går framåt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se