Att vara digital nomad

Hej, hej! Hur är läget? Här är läget strålande. Kärleken min fyller trettio idag (hurra, hurra!) så jag varvar födelsedagsfirande och jobb idag. Bra upplägg!

Sitter och skriver dessa rader på väg in till Malmö och funderar lite på det här med att vara digital nomad och hur mycket jag älskar den här livsstilen. Jag är så himla rastlös och blir snabbt mättad om jag inte varierar mina arbetsuppgifter och miljön som jag sitter i. Blev varse om de när jag jobbade på Chef. Det var ett riktigt drömjobb men ändå blev jag rastlös av att sitta vid samma skrivbord nio till fem varje dag.

Att vara digital nomad innebär verkligen att kunna jobba var som helst

Älskar det här lilla fönstret i mitt kontorshörn alltså. Så himla fint att skriva lite, titta lite på folk, skriva lite mer. Enkelt sätt att få omväxling på.

Det är nervkittlande att bara behöva min hjärna, dator och WiFi för att kunna jobba. Sedan spelar det ingen roll vilken kvadratmeter i världen jag är på. Just nu är vi på sätt och vis bundna till Sverige och Skåne men så kommer det inte att vara för all framtid. Jag hyser i dagsläget inget sug efter att flytta-flytta utomlands men däremot att resa iväg i perioder känns otroligt lockande.

Läs mer: Jag har sagt upp mig

Platser jag vill jobba från i framtiden

I en röd liten stuga långt ute i skogen. Med skogens tystnad som enda jobbsällskap. Kanske plaskande från en sjö precis bredvid också. Naturromantik deluxe.

Från en solstol på någon av Balis stränder. Har inte varit där men har alltid längtat dit och tänker mig att havet är en magisk kuliss.

På ett fik på Piata Sfatfului i Brasov, i Rumänien. Var alldeles för länge sedan som jag var där nu.

I en slottssal. Spelar nog ärligt talat ingen roll vart slottet är någonstans, bara det är ett slott och jag är där och jobbar där en stund.

Från en roadtrip i Storbrittanien. Hur fint hade det inte varit att få beta av de viktigaste jobbmejlen i bilen med höglandet som utsikt?

En skyskrapa i New York. Hur coolt hade det inte varit att få leva ut Suits-drömmen för en vecka eller två?

På en terrass vid Medelhavet. Helst i solnedgången med ett glas vin nära till hands efter en dag i solen. Baha, börjar fånle vid blotta tanken…

Läs mer: 50 saker som talar för att du är en entreprenör

Alltså, som det regnar här idag. Är allt annat än svårt att dagdrömma om sommarvärme!

Okej, insåg precis att den här listan kan bli exakt hur lång som helst så lika så bäst att bromsa nu. Annars kommer jag dagdrömma mig så långt bort att jag missar att hoppa av tåget och landar i Köpenhamn i stället. Vilket i och för sig hade varit trevligt men sådär lyckat eftersom jag har möten som väntar idag.

Är du som jag och drömmer om att jobba var som helst ifrån eller du funkar bäst med att ha en fast arbetsplats? Tänker att det finns för- och nackdelar med alla lösningar och att det fina ligger i att kunna jobba olika.

Föregående

Om SMART-modellen och mål

Nästa

Ledarskapsbloggens andra juli

6 Kommentarer

 1. Profilbild

  Haha, jag känner så igen mig och alltså skulle hänga med dig på dessa äventyr och avlägsna arbetsplatser ANY DAY 😉

  Hälsningar från mitt helt nya hemma kontors-hörn (äntligen ett eget skrivbord!!!)

  • Clara Löfvenhamn

   Haha, härligt! Jag mejlar dig 😉 Åh, grattis till kontorshörnet! Är en så fin känsla att ha ett eget krypin. Kommer det bilder på det på bloggen på det? 😀

 2. Profilbild

  Jag älskar mitt vardagsrum och min altan men alltså en terass i Toscana vore inte fel. Eller en stuga på Österlen. Det finns många vackra platser.

 3. Profilbild

  Själv så kånkar jag på min arbetsplats och vill inget annat än att byta jobb eller såklart en dröm som jag haft väldigt länge att kunna jobba hemifrån. Men har ännu inte funnit mitt “kall”, jobba online vore annars nåt jag gärna hade kunnat göra 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se