Att förbereda för drömmen

Det här inlägget var tänkt att publiceras igår men tji fick jag på det! Såhär kommer det idag i stället: att förbereda för drömmen.

Jag startade Bossbloggen i juli 2016 efter ungefär nära ett års research och förberedelser. Den främsta anledningen till det var att jag saknade förutsättningarna att driva bloggen redan då, jag fortfarande höll på att rehabiliteras för mitt utmattningssyndrom. Men det var nyttigt för en hetsporre som jag att tvingas till att ha lite is i magen, både för bloggen eftersom jag fick tid att tänka igenom konceptet men också för min personliga utveckling.

Att gå på BBCon var ett av mina steg mot min dröm att lansera Bossbloggen!

Här är några av de fantastiska människor som jag träffat på BBCon och fått äran att kalla den mina kollegor sedan dess: Paulina, Anna och Clara. Foto: Lisa Höök

Att förbereda för drömmen

En av mina förberedelser för bloggen var också att åka till conventet för bloggare som då hette BBCon och i år kallas för The Influencer Convention. Jag hade ingen blogg och kände inte en enda människa. Varken på eventet eller i branschen. Det jag hade var en idé och en panikångestattack som fick kroppen att skaka när jag gick från tunnelbanan över Slussen till Scandic där eventet ägde rum.

Det är få stora drömmar som vi kan uppfylla i morgon. Jag menar, hade det varit så enkelt så hade vi väl alla förverkligat dem pang-bom-tjoff? För min egen del så har jag länge drömt om att blogga, ha ett friare arbetsliv, att få använda alla mina kompetenser och känna mig utmanad och stimulerad samtidigt som jag får en göra någon form av skillnad för någon annan (till det bättre). Det var det jag började förbereda för ett och ett halvt år sedan och jag kunde väl aldrig tro att det skulle gå så fort men ja, här sitter vi idag. Nu gäller det “bara” att bygga upp detta hälsosamt och ekonomiskt hållbart, men jag jobbar för det steg för steg.

Vad är din dröm?

Har du en sån där “håll käften”-dröm som får det att suga till i magen av glädje och knäna att skaka? Ta ett steg tillbaka och syna den i sömmarna. Varför vill du detta? Hur ska du kunna göra för att göra verklighet av den? Finns det något du kan göra idag för att den ska bli verklighet om ett, fem eller tio år? Är det en utbildning du saknar? Är det någon kunskap eller färdighet? Finns det andra sätt att få den erfarenheten redan nu?

Om du kan det så vill jag verkligen rekommendera dig att göra det. Det var så nyttigt för mig att förbereda mig själv och min kompetens som bloggare innan jag faktiskt blev det. Och nu, när jag åker till Stockholm nästa vecka för att vara med på The Influencer Convent gör jag det med glädjen av att ha uppnått min dröm om att blogga och på riktigt få vara en de av branschen jag drömde om att tillhöra för ett år sedan.

Vilken är din dröm? Vilka förberedelser har du gjort eller kan du göra för att förverkliga den? Berätta! Det hade varit så inspirerande att få ta del utav.

Föregående

När kroppen säger ifrån

Nästa

Bränsle och balsam för själen

11 Kommentarer

 1. Profilbild

  Jag har många drömmar! Ett var att börja blogga på allvar och det kan jag checka av. Sedan ville jag starta podd och nu driver jag en. Nästa dröm var att starta företag för att kunna hjälpa andra än mer och nu driver jag mitt eget. Många drömmar har jag uppfyllt och lever i! Flera återstår….
  Förberedelserna har tagit många år, de flesta av tvivel och funderingar. Men om man brinner för ngt så kör bara! Vi ångrar oftast det vi INTE vågade prova….

  • Clara Löfvenhamn

   Så himla inspirerande Annika! Tycker det är coolt att få följa din resa och dina framsteg. Tror du har helt rätt i det att man måste våga köra – annars får man aldrig heller veta hur det hade kunnat gå! 😀

 2. Profilbild

  Åh så intressant att läsa om. Jag känner att de fyra senaste åren har varit ett enda uppfyllande av drömmar. Starta företag. Få det att funka. Skriva bok. Vara med i TV. Skriva två böcker till. Och så tänker jag fortsätta att göra. Mål efter mål. Sååå roligt.

  Kommer du på Influencer Convention i år? I så fall ses vi där.

 3. Profilbild

  ISA

  Men Clara! så fint att du närmar dig drömmen, vilken förebild. Jag tror att bara man är beredd att kämpa hårdare än man tror, kunna gå andra vägar än man tänkte sig från början och ha myyyycket mer tålamod än man var inställd på så är nästan alla (nåja) drömmar möjliga! Jag har massor av drömmar, skulle vilja skriva en bok någon gång, anordna resor för ensamma människor, arbeta på en tidningsredaktion. Kunna försörja mig på mitt eget företag, oklart exakt vad det ska syssla med men 😉

  • Clara Löfvenhamn

   Tror du slår huvudet på spiken där Isa med kämpandet, flexibiliteten och inte minst tålamodet faktiskt! Vi har tur som är födda här och idag med möjligheterna att kunna försöka så det är bara att testa oss fram 🙂 Så himla fina drömmar du har, tror verkligen du kan lyckas så heja, heja dig! 😀

 4. Profilbild

  En yogalärarutbildning med ayurvedisk inriktning är en av mina drömmar. Sparar till det, tror det kan bli av 2019.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se