Årskrönika 2018

Tjoho! Det här ett inlägg som jag har sett fram emot att skriva. Nämligen min årskrönika för 2018 som utgår från UnderbaraClaras lista. Vad hände egentligen 2018? Vad hände inte? Vad är jag mest stolt över? Ja, ni hajar prylen. Let’s go!

Ride

Inledde året i Åre som var ett riktigt härligt äventyr på alla sätt och vis. Pulsade i snö, åkte skoter och kanade i ett fruset vattenfall. Älskade verkligen fjällen och längtar tillbaka mucho grande. Minns dock inte om det var var Jeanette eller Katarina som lyckades fånga den här roliga rutschkanan på bild.

Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort förut?

Hehe, men visst! Jag friade och blev förlovad, jag och Bossbloggen fick den fina utmärkelsen Inspiratörer för Entreprenörer, jag vann Unionen Pitch och fick åka på ledarskapsdagarna, gjorde radiodebut, arbetade ideellt som tf ordförande för Influencers of Sweden, jag började förbereda för mitt livs första bokmanus, var på Almedalen, startade Bossbrudar, deltog i en riksdagsutredning, påbörjade en coachutbildning och paddlade och åkte skidor för första gången ever. Bland annat! Så vi kan väl lugnt konstatera att det hände en hel drös med nya saker även detta år.

Genomdrev du någon stor förändring?

Förutom att jag klev ner från posten som tillförordnad ordförande och att jag tog upp sjukgymnastiken igen i början på året så njä. Snarare kändes det som att jag avstod stora förändringar för att kunna fokusera på mitt företagande och mina studier.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja, två små flickor föddes.

Vilket datum från år 2018 kommer du alltid att minnas?

Lätt den första mars då jag och Mackan förlovade oss! Det var årets finaste dag.

Jag är alltså sämst på att hålla masken när det gäller överraskningar men den här gången lyckades jag fullständigt! Foto: Rebecca Wipp Ovin

Dog någon som stod dig nära?

En av de tappraste små personerna som jag någonsin mött och som jag hade sett fram emot att få lära känna mer lämnade oss alldeles, alldeles för tidigt.

Vilka länder besökte du?

Jag har rest en hel del i år dock inom Sveriges gränser. Först åkte jag till Stockholm, sedan Åre, Sälen, massa fler gånger till Stockholm och Göteborg, Linköping och så blev det en tur till svärmor på Irland med. Funderar nästan på att börja logga mina rälstimmar eftersom det är så mycket tågfarande på den här influencern. Men nä, palla?

Bästa köpet?

När skärmen på min dator omvandlades till ett svart hål var en ny datorn helt klart en väl värd investering.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Väldigt många saker. Även om jag tycker det året har varit rätt så tufft så har det varit otroligt utvecklande och jag har fått uppleva ett gäng goda skratt på vägen. Gensvaret från intervjupersonerna till den kommande boken är en av sakerna som har värmt mig ända in i märgen. Överlag får jag så mycket stöd, pepp och uppmuntran av er och min omvärld kring det jag gör och jag är så innerligt tacksam för det.

Andra lyckliga stunder var att pubsjunga och galoppera längs med en vacker sandstrand på Irland, Mackans min när jag friade, varje gång jag har fått sitta i sadeln igen och att känna att träningen gör mig starkare.

Almedalsgarderoben

I Almedalen var jag med och pratade om influencers påverkan på förstagångsväljare.

Saknar du något under år 2018 som du vill ha år 2019?

Förra året skrev jag ”Förutom ett stadigare kassaflöde och lite mer fysisk styrka så saknar jag inte mycket just nu. Life is good! Möjligtvis att nästa år ska bli året då vi flyttar till en lite större lägenhet men det återstå att se” och jag måste säga att ungefär samma gäller idag. Förutom att drömmen om den lite större lägenheten har bytts ut mot ett hus i skogen.

Vad önskar du att du gjort mer?

Varit ännu mer i naturen. Både skidsemestern och sommarens paddling var ljuvliga och ett par skogsturer har det blivit men i min värld kan de inte bli för många.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Tagit på mig för mycket. Jag är för plikttrogen och lojal för mitt eget bästa ibland och under våren blev det tydligt att det gick ut över min hälsa eftersom jag vill leverera bra resultat oavsett hur jag mår. Så det var viktigt att jag bromsade det i tid. Hösten har känts mycket mer välbalanserad och hälsosam tills december kom och var en enda lång förkylning.

Favoritprogram på TV?

Har ju ingen antennsladd så här kollas inte på TV alls. Men Billions har nog varit den bästa serien som avverkats och Skyrim och Zelda har (som vanligt) varit de mest spelade spelen.

Adventure

Vårt paddlingsäventyr var fantastiskt, hoppas definitivt att vi gör en repris på detta nästa år!

Bästa boken du läste i år?

Lätt Bygg ditt drömföretag! Jag tycker den är så grymt pedagogisk och välstrukturerad och är så glad att jag har fått möjlighet att grotta ner mig i den ordentligt i och med det samarbetet. Det är en fantastisk bok för dig som vill starta eller redan driver eget företag.

Största musikaliska upptäckten?

Har verkligen lyssnat mest på mina gamla klassiker, haha. Två nya låtar som smugit sig in på mina spellistor är Human Legacy (som jag länkade här) och John Mayers In the blood. Annars är det same old, same old som gäller.

Vad var din största framgång på jobbet 2018?

Dagens i-landsproblem måste nog vara att jag inte vet vilken jag ska välja. Det känns som att jag har lyckats bra med många olika grejer. Bara det faktum att ni har varit över åttiotusen personer som har läst Bossbloggen under året känns helt awesome. Det har alltså gått från drygt elvatusen under halva 2016 till nästan trettiotusen under 2017 och nu över åttiotusen. Snacka om att vi har vuxit så det knakar!

IconFest

Och så var jag på IconFest med Linda!

Största framgång på det privata planet?

Förutom att M sa ja när jag friade, hähä, så är det nog min träning. Har under året gått från ett lugnt pass med sjukgymnastik per vecka till att ha ett hårdare sjukgymnastikspass och att kunna springa (lugna) intervaller en gång utöver det varje vecka. Det låter kanske lite men för mig är det stora framsteg som har kostat mycket energi och jag hoppas på att kunna bli ännu starkare framöver.

Största misstaget?

Kan inte komma på några stora missar? Det skulle i så fall vara det ideella uppdraget som blev för mycket, det var bra till en början men blev för slitsamt. Men annars har jag ändå kämpat på bra.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jag har nog faktiskt varit lite ledsnare på grund av att jag överarbetade mig under våren. Jag har aldrig förr tvivlat på mig själv och det jag gör som jag har gjort under det här året. Vilket inte är fel! Jag har bemött tvivlet varje gång och varje gång landat i att nä, jag ska fortsätta med detta fastän det känns svårt. Det är också en viktig process att gå igenom.

Vad spenderade du mest pengar på?

Som vanligt: mat!

View

Ridturen på en irländsk sandstrand var också ett minne för livet…

Något du önskade dig och fick?

Massor! Men jag har ju länge velat starta Bossbrudar (Facebook-gruppen för kvinnor som är eller vill bli ledare) och det var så kul att få göra det nu under hösten. På ett par månader har vi hunnit bli över 300 medlemmar vilket känns superkul!

Något du önskade dig och inte fick?

Hade hoppats på att kunna investera i en ny systemkamera det här året eftersom den jag har inte lever upp till den kvalitet som jag vill hålla bildmässigt på bloggen. Men så blev inte fallet så vi får fortsätta köra på utrustningen som jag har lite till.

Vad gjorde du på din födelsedag 2018?

Hmm… Även detta år sviker minnet mig. Men eftersom jag fick Skyrim i present så ägnades födelsedagen säkert åt att äta något gott med människor jag gillar och att spela det.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Det hade ju suttit fint med att ha fått ett bokkontrakt redan under 2018 men vet ni… Nu när lite tid har gått och jag har fått tänka över och vässa till min idé ytterligare är jag glad över att det inte blev av riktigt då. För den är grymt mycket bättre nu! Vilket stärker min lärdom från året om att vissa saker tjänar på att få längre tid på sig.

Panel 2

I en panel för Styrelseakademin så var jag med och pratade om hur unga väljer arbetsgivare och framförallt ledare: ett ämne som vi kommer att prata mycket mer om nu under 2019.

Vad fick dig att må bra?

Min familj, mina vänner och ni bossvänner såklart!

Vem saknade du?

Samma som tidigare. Inte särskilt många personer, men frånvaron av de som fattas mig är smärtsam då och då.

De bästa nya människorna du träffade?

Det går inte att sammanfatta alla nya vänner och kollegor jag har mött under året med namn. Jag har så kloka, coola och fina vän- och bekantskaper så man kan bli kollrig för mindre!

Mest stolt över?

Jag är faktiskt jättestolt över att jag har fortsatt jobba på och kämpa i uppförsbacken som det innebär att vara en nystartad entreprenör. Nu när jag blickar tillbaka har det året gått jättejättebra. Men det har känts segt.

Enjoy

Kommer nog inte hinna med en fjälltur i år men vem vet vad för äventyr som kan dyka upp runt nästa hörn?! Foto: Jeanette

Högsta önskan just nu?

Att få ett bokkontrakt och det inom kort. Sedan att fortsätta bygga min verksamhet, göra fler och större föreläsningar och utbildningar och kunna hjälpa ännu fler att bli chefer. Men givetvis också att jag och alla jag känner ska få vara friska och välmående.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Å ena sidan ingenting – för jag är verkligen nöjd med de grymma resultat jag har åstadkommit hitintills jobbmässigt. Samtidigt finns det alltid saker att optimera. Jag har en intervjuidé till bloggen som jag vill förverkliga och jag vill jobba vidare på att hålla en bra balans mellan alla olika uppdrag och projekt som jag gör.

Vill du veta hur tidigare år har sett ut? Well, här hittar du både Bossbloggens årskrönika för 2017 och  2016

Men nu vill jag höra vad du säger om ditt 2018!

Vad är det bästa som hänt dig under året?

Vad är du mest stolt över?

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Föregående

Tre anledningar till att smygstarta det nya året

Nästa

Glädjen i att göra affärer

2 Kommentarer

  1. Profilbild

    Carina

    Fint att läsa din Årskrönika! :). En härlig ton i texten. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se