Almedalsgarderoben

Tjenare! Hur är det med dig? Här är det finemang. Aningens trött men peppad för nu sitter jag på tåget på väg hem till min lilla familj igen. Hade tänkt skriva igår om det faktum att Bossbloggen fyllde två år i onsdags men vet du? Livet kom emellan. Och så får det bli ibland. Blir en sammanfattning av det här andra, storslagna året med Bossbloggen på söndag i stället! Idag vill jag nämligen, helt osponsrat, rikta lite strålkastarljus på ett initiativ under Almedalen som jag tyckte ruggigt mycket om: Almedalsgarderoben.

Almedalsgarderoben

Hela Visby är fullt av vackra ruiner och drömmiga locations att fota på. Hade nog kunnat ägna hela veckan åt att bara fotovandra här och jag vill absolut besöka Medeltidsveckan någon gång i mitt liv.

Almedalsgarderoben

Den som var med på seminarier och paneler under Almedalsveckan hade nämligen möjlighet att få låna kläder här: ett lysande hållbarhetsinitiativ! Och roligt sätt att piffa till sin garderob för en dag. Jag hörde talas om detta från Ebba och Emilia i Säker Stil -podden och det är jag mäkta glad för eftersom den här klänningen hängde på en galge och väntade på mig. Tyvärr har min kamera börjat strula så av tjugofem ursnygga bilder kunde jag knappt använda någon för att de var ur fokus? Vansinnigt störigt men inte mycket att be för. Någon är skarp men annars får ni kisa lite så och fokusera på klänningen, hahaha.

Almedalsgarderoben

Hade spetslinne under för att scensäkra den. Inte för att det behövdes men så klumpig som jag är vet man aldrig vad jag kan lyckas med.

Almedalsgarderoben

Färgen, modellen och mönstret var verkligen klockren med perfekt längd för panelsamtal där man eventuellt kan behöva sitta ner.

Almedalsgarderoben

Och så här såg den ut på scenen! Hade jag varit kvar i Visby och inte haft köpstopp så hade jag lätt handlat hem denna. Idag finns det nämligen möjlighet att köpa de kläder som finns i garderoben till valfritt pris som sedan skänks till valfri välgörenhetsorganisation. Så otroligt fin grej och jag vet att de grymma tjejerna som jobbar i garderoben har som mål att samla in mer än de 50 000 de lyckades få in förra året. Håller tummar och tår för att ni lyckas med det! Och tack för lånet av denna fantastiska klänning.

En parentes i ämnet är att jag nu inte har handlar kläder på… Typ ett år? Minst. Lite skillnad nu jämfört med när man var yngre. Då hade jag en en väl tilltagen post i månadsbudget för shopping, haha. Hur gör du? Är du en shoppare av rang eller du gör som jag och bär grejerna till de faller i bitar?

Liknande inlägg:

Föregående

Förstå dina drivkrafter

Nästa

Post-Almedalen-sjuka

4 Kommentarer

  1. Grymt initiativ! Jag har insett att jag gillar variation i garderoben. För att hantera det på ett hållbart sätt så köper jag nästan allt begagnat och säljer eller ger vidare det jag inte är sugen på att använda längre.

    • Clara Löfvenhamn

      Snyggt! Det är ju ett otroligt bra sätt att konsumera bättre på. När jag väl handlar blir det en hel del second hand men ska nog ta till det mer än framöver. Tack för inspirationen!

  2. Vilken fantastiskt fin klänning! Passar dig som handen i handsken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se