Alexandra Bylunds årskrönika: Ett händelserikt år

När vi träffade VD:n Alexandra Bylund i september så var de fyra personer på företaget PR with an Edge. Nu har de inte bara funnit sin nisch och bytt namn till Mama Said Media – de har nästan blivit dubbelt så många anställda på bara ett par månader. Hur beskriver hon sitt år som ledare?

Alexandra Bylunds årskrönika i Bossbloggen

Alexandra Bylund.

Kan du sammanfatta 2016 med tre ord?

Stora beslut. Avslut och nystart. Förändring.

Året började med det stora beslutet att lägga ner det företag som jag drev parallellt med PR with an Edge, vilket får konsekvenser när man har personal anställd. Vissa kunde följa med i det nya medan jag ordnade jobb åt de andra. Så det har varit avslut och nystart i ett. Vilket är roligt men också utmanande att få med alla på det nya tåget och hålla motivationen uppe.

Sedan har vårt företag har ändrat riktning. Vi är en digitalt byrå mer än en PR-byrå och har därför bytt namn till Mama Said Media. Det var inte heller ett enkelt beslut att vi ska växa och bli större. Jag har ofta separationsångest vilket jag har behövt släppa. Förändring är bra.

Vad i ditt ledarskap under året är du mest nöjd med?

Jag är mest nöjd med att jag som ledare känner att alla i teamet är delaktiga i det vi gör. Från hjärtat tror jag att vi är blir bättre om när vi är fler som är med och fattar beslut. När jag var yngre delegerade jag inte saker men det gör jag idag. Och att jag har insett hur bra det är att lyfta upp saker på bordet direkt. Varannan vecka kör jag en kvarts avstämning med alla kollegor och bara kollar av läget. När det är en stående punkt hinner det inte bli så stora problem för vi kan lösa dem direkt.

Vad har varit den största ledarutmaningen under året?

Att hålla energinivån uppe innan jag bestämde mig för att lägga ner det andra företaget.

Vad har du för mål med ditt ledarskap för 2017?

Jag har som mål att vi, även om vi ska växa lite till, ska behålla den här fina stämningen som vi har nu. Vi har inga grupperingar, högt i tak och ett riktigt bra klimat. Jag tror att du kan lära sig vad som helst om du kommer med i teamet. Så mitt mål som ledare är att alla ska känna sig hemma och våga ta för sig. Varje dag tar vi en stund och pratar om något som inte är arbetsrelaterat för att vi ska lära känna varandra bättre. Ser man människan bakom yrkespersonen blir man ett vi.

Tre tips Alexandra Bylund

Föregående

Min klädstil under 2016

Nästa

Marlen Sibbel-Beckers årskrönika: Glädje genom mentorskap

6 Kommentarer

  1. Profilbild

    Åh jag gillar verkligen Alexandra. Följer podden hon har med vår fantastiska Linda Hörnfeldt Vad fan håller jag på med?

  2. Profilbild

    Så himla spännande och grym utveckling i företaget! Kul att få läsa om uppföljningen!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se